Movem demana que no es paralitzi la candidatura de Patrimoni de la Humanitat

  No volen que la ciutat perdi l’oportunitat de ser Patrimoni Mundial com proposen des de fa anys per la manca d’interès de Roigé i ERC

  Movem Tortosa ha comparegut en roda de premsa per alertar que l’actual govern de Tortosa està deixant de banda la promoció de la candidatura de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Aquesta candidatura la porta defensant Movem Tortosa des de fa més de 4 anys i, en paraules del regidor de promoció econòmica, Sr Lehman, “ara per ara no és prioritària” tal i com va afirmar la setmana passada en una tertúlia radiofònica en un debat amb Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa. La candidatura ha de ser redactada i impulsada per l’Ajuntament.

  Per tot plegat, des del primer grup de l’oposició, s’han afanyat a recordar que el procés perquè Tortosa pugui ser Patrimoni de la Humanitat és llarg i “ja fa anys que s’hauria d’haver començat perquè pugui arribar a bon port; per això no és de rebuig que el govern de Roigé i ERC diguin que no és prioritari i el deixin al calaix perquè això seria molt irresponsable i ens faria perdre una oportunitat de ciutat que no podem deixar passar”.
  En aquest sentit, Jordi Jordan, ha volgut remarcar que quan se li ha demanat a la seua formació política el suport per a la candidatura de la capitalitat de la cultura catalana aprovada recentment “des del minut 0 vam dir que sí perquè és una bona notícia per a la ciutat, per això ara el que reclamem és que la Sra Roigé i ERC siguin responsables i lleials i no paralitzin més la nostra proposta de candidatura de Patrimoni Mundial atès que portem anys esperant i si s’aconseguís podria significar un revulsiu econòmic i turístic per a Tortosa”. A més, Movem Tortosa, recorda que el propi Federico Mayor Zaragoza, ex director general de la UNESCO, s’ha ofert en multitud d’ocasions per ajudar a aconseguir aquesta fita tant important per Tortosa.

  Jordi Jordan, portaveu de MT, ha expressat “si Roigé i ERC continuen paralitzant la candidatura de Patrimoni de la Humanitat es veurà clarament que governen només pensant en el seu benefici partidista i no pas per a la ciutat perquè saben que aquesta és una proposta de l’oposició i no volen reconèixer-ho ni donar-li la importància que es mereix; esperem que rectifiquin abans que no sigui massa tard”.

  Precisament, Movem Tortosa, ha explicat que l’actual govern també ha perdut una altra oportunitat en quedar-se fora dels 2,2 milions d’euros de l’anomenat Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre impulsat pel Consell Comarcal, la URV i l’Ajuntament d’Amposta, entre d’altres. “Ens trobem en un altre exemple de mala praxis del govern de Roigé atès que van presentar un projecte que no complia els requisits mínims per entrar en aquestes subvencions i ens hem tornat a quedar fora”, ha lamentat Jordan.