Els mossos reafirmen que l’ADN del vehcile investigat correspon a Gallart

Avatar photo

La mostra biològica es va trobar a la zona del para-xocs posterior i no era perceptible a simple vista

Aquest dimecres han arrencat les proves pericials en el judici contra Ramon Franch per la mort de Carme Gallart, la dona desapareguda als Pallaresos (Tarragonès) el 18 de juny del 2015.  Agents de la policia científica i del laboratori dels Mossos d’Esquadra han reafirmat, en el judici que se celebra a l’Audiència de Tarragona, que les restes biològiques que es van trobar al vehicle amb què l’acusat, Ramon Franch, hauria traslladat el cadàver de Carme Gallart s’atribueixen a l’ADN de la dona. La mostra obtinguda del para-xocs posterior del vehicle era coincident amb el perfil genètic aconseguit del raspall de dents que la família va lliurar a la policia.

Davant els dubtes de la defensa sobre la veracitat d’aquestes proves d’ADN, l’agent ha remarcat que van comparar el perfil coincident amb mostres biològiques extretes, directament, dels pares i de dos fills de la desapareguda. El resultat va concloure que hi havia “7.800 trilions” més de probabilitats que la mostra d’ADN es correspongués a Carme Gallart que no pas el contrari.

El vehicle es va custodiar immediatament quan la seva propietària va informar que l’havia prestat al seu amic Ramon Franch durant els mesos de maig i juny del 2015. Un cop a la seu central del complex Egara, la policia científica el va inspeccionar i el va ruixar amb un reactiu orientatiu de presència de sang. La mostra clau va resultar la que havien localitzat en el para-xocs posterior del Hyundai Atos. Aquesta mostra, segons ha remarcat l’agent, era “ínfima”, de molt petites dimensions i no l’haurien detectat a simple vista sense el reactiu.

D’altra banda, la filla de Gallart va lliurar el rapsall de dents de la dona a la policia, l’any 2015. Segons l’agent del laboratori, però, com a biòlegs no poden afirmar rotundament que el raspall correspongués a Gallart, atès que no esdevé una prova directa extreta del seu cos. Per aquest motiu, el laboratori va comparar el perfil genètic coincident del vehicle i del raspall, amb l’ADN dels familiars. El resultat va determinar que la probabilitat que el perfil genètic fos de Gallart era “tan elevada” que es podia donar per “cert” que es tractava d’ella.

Durant la seva intervenció, la defensa ha insistit en el fet que no s’ha confirmat que la mostra fos de sang i que el raspall de dents el va lliurar la família. L’advocat també ha plantejat si és possible transferir ADN d’una altra persona després d’haver-hi estat en contacte. També ha intentat preguntar a aquest agent sobre els signes que es podrien haver trobat al maleter si hagués ocultat un cos durant dos dies, però el magistrat ha considerat que aquest no és el seu camp de valoració.

Aquest dimecres també han declarat com a pèrits altres agents que van participar en la inspecció ocular i en la recollida de mostres -fibres i restes biològiques- del Chevrolet i l’Audi de l’acusat, així com de l’aparcament i del garatge de la Baixada del Toro de Tarragona. En resum, no s’hi va trobar cap altra mostra amb el perfil genètic de la víctima, tot i que el reactiu Bluestar va donar positiu en diverses zones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus acull una àmplia exposició de l’Agrupació Fotogràfica de Reus

Notícia següent

Les pintures rupestres de Mas de Barberans tenen més de 8.000 anys

Notícies relacionades