Mossos i Guàrdia Urbana intensifiquen la seva acció a Nou Barris amb 14 detinguts

  Imatge recurs d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra.
  Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intensificat la seva acció al districte de Nou Barris en les últimes setmanes. Els agents patrullen per zones poc transitades on es detecta activitat delinqüencial. Dijous a la tarda van portar a terme un operatiu que se suma als quatre que han fet des de principis d’any, amb un balanç global de 14 detinguts, sis investigats per delictes lleus, 67 denunciats per drogues i 9 per tinença d’armes. Aquests patrullatges, que s’emmarquen el dispositiu Ubiq, també preveuen l’entrada en establiments comercials arran de queixes de veïns i comerciants per dinàmiques de tràfic i consum de drogues, incivisme i ocupació intimidatòria de la via pública.
  Els dispositius consisteixen en el patrullatge de paisà i uniformat en zones poc transitades per la seva difícil accessibilitat i configuració urbanística, com ara zones entre bloc comunitaris, parcs i jardins i espais esportius a l’aire lliure. També en diversos establiments comercials. En tots aquests espais s’ha detectat certa activitat delinqüencial que ha generat queixes entre veïns i comerciants.

  En el de dijous es van fer entrades en tres locals del barri de Verdum i una al barri de Ciutat Meridiana. Són establiments sobre els que s’havien fet actuacions policials, incloent sancions. Els veïns es queixen de sorolls, ocupació intimidatòria de la via pública, tràfic i consum de drogues.

  En concret, els locals inspeccionats van ser un d’enviament de diners, dos bars i una perruqueria. Els agents van detenir dues persones per ordres de crida i cerca relacionades amb delictes contra la salut pública i un altre per falsificació documental. També hi ha un investigat per apropiació indeguda, sis denunciats per consum o tinença de drogues i dos més per tenir armes prohibides.

  En un dels bars es van tramitar diverses denúncies per infraccions greus en la tolerància al consum de drogues a l’interior del local.

  Aquest operatiu se suma als altres quatre d’aquestes característiques que s’han dut a terme entre el 15 de gener i el 13 de febrer, amb un balanç de 67 denunciats per consum o tinença de drogues, nou denunciats per tinença il·lícita d’armes prohibides, catorze detinguts, sis investigats per delictes lleus, dos denunciats per falta de respecte a agents de l’autoritat i quatre denunciats per l’ordenança municipal.

  També s’han fet sis inspeccions conjuntes que han comportat l’aixecament de diverses denúncies per infraccions greus. Dos d’aquests establiments estan pendents del seu tancament.