MoraBanc i Banc Sabadell obren converses per fusionar-se

  L'entitat catalana té una quota de mercat del 20% a Andorra, recursos de 1.830 MEUR i un volum de crèdit de 426 MEUR

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Banc Sabadell ha obert converses amb MoraBanc per vendre-li el seu negoci bancari a Andorra, segons han confirmat totes dues entitats aquest dilluns. L’operació, si finalment es confirma, s’emmarca en l’estratègia del Sabadell de prioritzar l’activitat de negoci a Espanya i “considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador, com per les condicions econòmiques plantejades”, segons ha explicat el conseller delegat del banc, César González-Bueno. El negoci bancari del Sabadell a Andorra, vehiculat des de fa 20 anys a través del BancSabadell d’Andorra, té una quota de mercat del 20% al país, amb recursos de 1.830 milions d’euros i un volum de crèdit de 426 MEUR.

  Totes dues entitats ja han informat als reguladors de les seves converses. Si les negociacions donessin fruits i el BS es vengués el BancSabadell d’Andorra, la nova entitat seria un grup amb més de 9.800 milions d’euros en recursos de clients, 1.500 milions d’inversió creditícia i unes ràtios de solvència líders a Andorra, segons MoraBanc.

  El Banc Sabadell controla el 51% de l’entitat andorrana i un eventual acord inclouria el dret dels accionistes minoritaris d’adherir-se a la integració a MoraBanc en els termes pactats amb l’entitat presidida per Josep Oliu.

  Actualment, el Sabadell compta amb una ràtio de solvència CET1 del 20,4% a Andorra, un ROE del 10,5% i set oficines bancàries. A més, hi ha una xarxa àmplia de caixers, que atenen al 23% dels particulars i el 32% de les empreses del país pirinenc.