Mor el tarragoní Joan Josep Marca, fundador de Mútua Catalana

  Ha mort de forma repentina als 78 anys

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Joan Josep Marca, president del Patronat de la Fundació Mútua Catalana, amb seu a Tarragona, ha mort de manera sobtada aquest dilluns a l’edat de 78 anys.

  Joan Josep Marca Torrens va ser un dels fundadors de la Mutua de Seguros de Tarragona i actualment ocupava el càrrec de president del Patronat de la Fundació Mútua Catalana, molt activa en el panorama cultural tarragoní. Havia estat nomenat recentment Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona.

  Va néixer al carrer Comte de Rius de Tarragona el 21 de setembre de 1940. Va estudiar als col·legis del Sagrat Cor i La Salle, continuà els seus estudis a l’Escola D’Alts Estudis Mercantils i a la Universitat Central de Barcelona on va obtenir els diplomes de Professor Mercantil i els de Llicenciat en Ciències Econòmiques i Actuari d’Assegurances.

  Acabat el seu període de formació, de la mà d’en Josep Recasens i amb el patrocini de la MATT, funden la Mutua de Seguros de Tarragona, després Mutua Catalana de Seguros, ambdues dirigides i complementades amb l’exercici lliure d’auditor de comptes.

  L’alcalde de Tarragona, Josep Fêlix Ballesteros, ha mostrat el seu condòl a travès de Twitter en una piulada: “Sense paraules amb la mort de Joan Josep Marca… El meu condol als familiars i amics”.

  La consellera Begoña Floria, ha expressat a Twitter sentir-se “Esglaiada per la terrible notícia de la mort sobtada del president de la Fundació Mútua Catalana. No tinc paraules. Un gran tarragoní preocupat per la cultura i el patrimoni històric. El meu condol a la seva família. DEP”

  L’Ajuntament de Tarragona ha enviat, també, un comunicat: L’Ajuntament de Tarragona lamenta la sobtada mort de Joan Josep Marca, president del Patronat de la Fundació Mútua Catalana, i manifesta el seu condol per la seva pèrdua als seus familiars. Joan Josep Marca havia estat homenatjat com a Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona el passat mes de gener i serà recordat per la seva gran contribució a la difusió i divulgació de la memòria i la història de la ciutat.