Mollerussa posa en funcionament un sistema per dissuadir els estornells

    Es tracta d'una prova pilot en dues zones de la ciutat per evitar la presència d'aquestes aus i prevenir les molèsties que poden causar

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    L’Ajuntament de Mollerussa posarà en funcionament a partir d’aquest dijous un sistema per intentar dissuadir la presència massiva d’estornells dels seus dormitoris en zones amb arbres de fulla perenne com són l’avinguda del Canal i també al recinte de les piscines d’estiu, on les defecacions d’aquestes aus malmeten el paviment i la gespa, respectivament. Per aquest motiu, ha llogat dos aparells, alimentats amb una bateria fotovoltaica, que es col·locaran estratègicament en les branques i que seran programats per emetre un determinat soroll quan comença a fosquejar per espantar aquestes aus. El sistema també inclou deu altaveus que se situaran també entre els arbres per tal de reproduir el mateix soroll, que en el seu inici pot semblar un tret.
    Es tracta d’una prova pilot de la que ja es té experiència en altres localitats catalanes i que compta amb un pressupost de 4.384 euros en aquesta primera fase. En funció dels resultats en aquestes dues zones, que són les més afectades per la presència d’aquestes aus des de novembre i fins a mig març, l’Ajuntament estudiarà ampliar la instal·lació del sistema en altres zones de la ciutat.