Molins de Rei amplia el servei de la línia MB3 de bus urbà

Les millores entraran en funcionament el 2 de gener

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Molins de Rei i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van presentar ahir dilluns, 19 de desembre, l’ampliació del servei de la línia MB3 de bus urbà, gestionat per l’AMB i integrat dins del servei de Bus Metropolità i que dona servei als barris de muntanya del municipi.

Així s’ha anunciat aquest migdia, en un acte que s’ha dut a terme amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde,  Ramon Sánchez; el director de serveis de Gestió i d’Administració del transport de l’AMB, Diego Fernández; i el conseller delegat de Soler i Sauret, Joan Soler, empresa prestadora del servei.

Les millores entraran en funcionament a partir del 2 de gener de 2023 i seran les següents: 

  • Millora de la freqüència de pas: la línia de bus urbà MB3 tindrà una freqüència de pas de 60 minuts.
  • Ampliació de la cobertura horària i 8 noves expedicions: s’amplia la cobertura horària fins les 9 del vespre. Actualment, el servei acaba a les 19:00 i, amb aquesta modificació, s’amplia dues hores més el servei. 
  • Adaptació d’horaris per afavorir la intermodalitat: s’adapten els horaris per millorar les connexions amb Ferrocarrils Generalitat Catalunya (FCG) i les necessitats detectades a primera hora del matí. Els nous horaris permeten una millor connectivitat dels barris de muntanya amb el nucli de Molins i les estacions de tren tant de Molins (Rodalies) i la Floresta (FGC Metro del Vallès).
  • Ampliació del recorregut i millora de la cobertura territorial per arribar al barri de Les Guardioles: La línia MB3 amplia el recorregut a Molins de Rei i arribarà al nou barri de les Guardioles, amb tres parades noves.

Recordar que el servei de bus urbà de Molins de Rei està format per 3 línies urbanes (MB1, MB2 i MB3), gestionades per l’AMB, a través de l’operador Soler i Sauret, i integrades dins del servei de Bus Metropolità.

El primer trimestre del 2022 s’anunciava l’ampliació del servei de les línies MB1 i MB2 i enguany, després de realitzar una enquesta als usuaris per conèixer el seu ús, s’amplia el servei de la MB3. La línia MB3 està destinada a cobrir els barris de muntanya de Molins de Rei i també funciona com a intercanviador amb els usuaris de FGC. Per això, el seu ús es concentra en els dies laborables

L’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “amb aquesta millora confirmem el compromís que té aquest govern a millorar el transport públic i concretament el bus urbà. A més, ens reafirmem amb el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 en el que el transport públic té un paper protagonista”. En la seva intervenció també ha agraït la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la gestió del transport municipal.