La ministra de defensa María Dolores De Cospedal presencia l’exercici #EagleEye

    Aquest matí, la ministra de Defensa visita l'Aeroport de Reus que és el centre operatiu d'Eagle Eye

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Pla obert d'un militar al punt de tir de la bateria 'Mistral', amb un altre efectiu desenfocat en primer terme, durant l'operatiu 'Eagle Eye' de l'exèrcit espanyol a l'Aeroport de Reus.

    Aquest dijous al matí, l’Aeroport de Reus és també escenari de l’operació #EagleEye, ja que l’aeroport és el seu centre operatiu. La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, presencia avui l’exercici del Eagle Eye que es desenvolupa entre els dies 11 i 15 de desembre a Tarragona i al golf de Lleó.

    Uns 650 efectius de l’exèrcit de terra, de l’aire i de l’armada espanyola s’entrenen aquesta setmana al Camp de Tarragona en la primera operació ‘Eagle Eye’ -ull d’àliga- que es porta a terme en terres catalanes. Aquest operatiu militar s’emmarca en les tasques de defensa de l’espai aeri i d’infraestructures clau com l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. En aquesta ocasió, l’exercici simula un possible atac d’un avió no identificat, amb la qual cosa es permet posar a prova la resposta del conjunt de les forces armades. Aquestes activitats militars es coordinen des de l’Aeroport de Reus i mobilitzen diversos equips d’artilleria antiaèria en diverses localitzacions del territori, una fragata de l’armada espanyola i avions com l’’Eurofighter’. Segons l’exèrcit, l’operatiu estava planificat de fa mesos i no té cap relació amb el 21-D