Milers de persones participen en la primera edició de la Nit Europea de la Recerca a Tarragona

    La plaça Corsini s’ha omplert aquest divendres de tallers científics i dissabte ha estat el torn de les xerrades divulgatives en format breu

    La Nit Europea de la Recerca a les comarques de Tarragona ha superat totes les expectatives i els vint tallers de diferents disciplines científiques que han omplert la plaça Corsini no han parat d’atendre el públic des de les 16:30h de la tarda fins passades les 21h de la nit. Sota el lema “La recerca, patrimoni de tothom”, la Universitat Rovira i Virgili que coordina aquest projecte a les comarques del sud de Catalunya, junt amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social han portat activitats científiques a la plaça Corsini de Tarragona.

    Més de 60 investigadors i investigadores de la Universitat i dels centres de recerca han participat d’aquestes activitats que tenen com a destinataris diversos públics, però especialment el familiar, i impliquen el contacte directe entre investigadors i audiència a través de rutes i tallers que combinen l’educació científica i la diversió. Durant el matí de divendres s’han organitzat visites escolars a espais com la pedrera del Mèdol, el port romà descobert a la platja Llarga i la Tarragona medieval mentre que a la tarda s’han impartit vint tallers paral·lels de diferents disciplines a la plaça Corsini, que han permès al nombrós públic circular de l’un a l’altre per poder fer un tastet de la recerca que es fa al territori. S’han inclòs aspectes relacionats amb el patrimoni cultural, el patrimoni natural i la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat, amb tallers dedicats a la salut.

    A banda dels tallers i de manera simultània a l’escenari de la plaça Corsini, s’ha fet un berenar amb ciència: pa amb oli, sal i xocolata, una activitat que ha mostrat l’aspecte científic d’aquests aliments que ha comptat amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central. Ha tingut lloc la visita del Mercat Central al Banc d’Espanya: descobreix el patrimoni del nostre entorn i un espectacle científic amb la col·laboració de l’Associació per a la Divulgació Científica del Camp de Tarragona que ha parlat, a través dels experiments, dels elements de la taula periòdica. Les activitats de Tarragona han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació.

    El dissabte al matí, també en el marc de la Nit Europea de la Recerca, s’ha organitzat una sessió de xerrades divulgatives a cal Massó de Reus a partir de les 12h amb la participació d’investigadors i investigadores de la Universitat i dels centres de recerca. Aquesta activitat ha estat coordinada per l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, en col·laboració de l’Associació per a la Divulgació Científica del Camp de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.