Mig miler d’infants participen a Lleida al programa ‘Vacances per Créixer”

    El projecte, impulsat per la Fundació Verge Blanca, ha ofert activitats de lleure educatiu durant els mesos d'estiu a Lleida i les Borges Blanques

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Uns 490 infants han gaudit aquest estiu del programa ‘Vacances per Créixer’ de la Fundació Verge Blanca destinat a nens en situació de vulnerabilitat. Aquest projecte es duu a terme des de l’any 2012 i consisteix en la realització d’activitats de lleure educatiu durant els mesos d’estiu perquè infants en situació de risc social tinguin el dret de gaudir d’un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible i on puguin ser acompanyats en el seu creixement lluny de les situacions en que es veuen immerses les persones que els envolten. Enguany el programa ‘Vacances per Créixer ‘ ha tingut lloc entre els mesos de juliol i agost en tres seus: al col·legi Episcopal, a Les Borges Blanques i al barri de Balàfia de Lleida. ‘Vacances per Créixer’ ha estat possibles gràcies a la col·laboració de Save the Children, Caixa Proinfancia, Fundació Probitas, Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (convocatòria IRPF), Fundación Educo, Ajuntament de les Borges Blanques, Consell Comarcal de les Garrigues, Diputació de Lleida, Ajuntament de Lleida i donatius de particulars.
    Al Casal del col·legi Episcopal s’han organitzat cinc torns de quinze dies entre juny i setembre. A cada torn hi han participat uns 50 infants derivats de Càritas Diocesana, les Llars del Seminari, el CESMIJ, la parròquia de Sant Andreu i els serveis socials de l’Ajuntament i del SIE. A Les Borges Blanques, el programa ha comptat amb quatre torns amb uns 15 infants per quinzena. Els nens que han participants han estat derivats pels serveis socials de l’Ajuntament. I al barri de Balàfia, la Fundació Verge Blanca, en col·laboració amb Caixa Pro Infància i Save The Children, s’han organitzat dos torns al mes de juliol. Hi han participat uns 50 infants a cada torn.

    Per una altra banda, en col·laboració amb Caixa Pro Infància, la Fundació Verge Blanca ha organitzat aquest estiu unes colònies en les que han participat 25 infants a la casa de Colònies Montsant de Vilaller. Per segon any, la fundació Verge Blanca ha organitzat un pla educatiu d’entorn promogut pel departament d’Educació de la Generalitat i la regidoria d’Educació destinat a infants del col·legi Sant Josep de Calasanç. Uns quinze nens han gaudit d’un casal urbà que consistia en una hora de repàs escolar i dos hores de lleure.