Més facilitats d’emancipar-se per a les persones joves de Lleida

  S'ofereixen habitatges de lloguer per a joves d'entre 18 i 29 anys

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Lleida i l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ofereixen habitatges de lloguer per a joves en una promoció ubicada al carrer Carrasco i Formiguera de la Bordeta, mercès a l’acord que s’ha arribat amb el Banc Mare Nostrum, propietari dels immobles, què els ha cedit a la Xarxa de Mediació per al lloguer social.

  El Pla Local de Joventut constata la problemàtica de l’accés a l’habitatge de les persones joves i, en conseqüència, de la dificultat per l’emancipació. Una situació que és deguda a la dificultat de trobar la primera feina, la temporalitat dels contractes i la manca d’ajuts públics. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Lleida i l’Empresa Municipal d’Urbanisme promouen periòdicament el lloguer de pisos per a joves.

  L’any 2016 es van llogar 15 pisos a joves i en aquesta ocasió s’ofereixen 6 habitatges més, moblats, d’entre 37 i 40 metres quadrats, situats al carrer Carrasco i Formiguera, al barri de la Bordeta. El lloguer oscil·la entre 185 euros mensuals, els estudis, i 195 euros, els habitatges d’un dormitori.

  Els requisits per poder-hi accedir són estar empadronat/da a Lleida, tenir entre 18 i 29 anys, tenir uns ingressos d’entre 7.000 i 22.000 euros anuals bruts i estar inscrit/a al Registre de Sol·licitants d’Habitatge (Oficina Local d’Habitatge).

  El termini de presentació de les sol·licituds és des del 3 fins al 18 d’abril, i l’assignació dels habitatges es realitzarà seguint els criteris de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social.