Més d’una quarantena d’actes per gaudir de la Festa Major de Vandellòs del 21 al 24 de setembre

  Enguany, el pregó anirà a càrrec del veí Joan Domènech, primer president de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Vandellòs

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  En honor de Sant Cosme i Sant Damià, se celebrarà la Festa Major Vandellòs del 21 al 24 de setembre. La festa començarà el dijous 21, a les 19 h, amb el toc de campanes i finalitzarà el diumenge, a les 21.30 h, amb el castell de focs. Fins aleshores, s’hauran ofert més de quaranta actes per a tots els públics, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses locals.

  Enguany, el pregó , previst per dijous a les 20 h, al pavelló poliesportiu, anirà a càrrec del veí Joan Domènech, primer president de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Vandellòs. “Aquesta entitat local celebra enguany el seu 30è aniversari i, amb aquest homenatge al Joan, volem fer extensió també aquest agraïment a tots els que en algun moment han estat membres de l’associació i han vetllat per la preservació de l’entorn forestal del poble”, ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

  Entre les més de quaranta propostes incloses al programa de la festa, destaquen els actes tradicionals, com ara la XXII Clotxada Popular (enguany, com a novetat, inclourà una actuació musical: “Tribut a Miquel del Roig”); el 29è Gran Correfoc de Nit ; la Plantada de Gegants i Capgrossos, l’Homenatge a la Vella Pagesia, l’exposició de labors de les dones del poble; l’exposició fotogràfica ‘Un Tomb per la història de Vandellòs” (aquest 2018, dedicada a les festes populars”, les sardanes i els balls amb orquestres (en el de divendres es durà a terme els Balls del Ram i Fanalet i els diners recaptats aniran destinats a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre).

  Altres novetats del programa, a banda de l’actuació musical que s’oferirà a la XXII Clotxada
  Popular, és la “Ginkana XXL: Asklats de festa”, per a major de 16 anys; i el concert a càrrec d’en Pau de Pons, amb xocolatada popular inclosa, que hi haurà a la Plaça Estalella (aquesta ubicació de la festa també serà nova), tal com ha remarcat el president del CCERV, Francesc Rodell.

  A més, el col·lectiu juvenil tornarà a tenir un punt de trobada al pati el Taverna, el “Meeting
  point”, on podran prendre part en activitats pensades per a ells; i comptaran amb diverses
  propostes organitzades per l’Associació de Joves de Vandellòs (un sopar popular, actuacions musicals, discoteca mòbil, torneig de pòquer, etc.)

  La regidora de Festes, Elidia López; i el president del CCERV, Francesc Rodell, han ressaltat
  sobretot la implicació de les entitats locals i dels veïns del municipi en aquesta celebració.
  Més informació al web.