Més d’un miler de persones exigeixen la llibertat dels Jordis a Tarragona

  Paluzie (ANC) celebra que els processats qüestionin al Suprem “el biaix i la injustícia amb què se’ls està jutjant

  Més d’un miler de persones i una dotzena d’artistes han participat aquest dilluns al vespre en un concert per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el mateix dia que es compleixen sis mesos del seu empresonament preventiu a Soto del Real. L’acte, convocat per l’ANC i Òmnium, s’ha celebrat a la Rambla del President Lluís Companys de Tarragona en un marcat to festiu i reivindicatiu. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha cridat a “treballar sense descans” per fer efectiva la República i a no permetre que la repressió “ens paralitzi i faci oblidar-nos dels nostres objectius polítics”. La dirigent de l’ANC ha celebrat que Sànchez, Junqueras i Cuixart hagin qüestionat aquest dilluns al Suprem “el biaix i la injustícia amb què se’ls està jutjant” i ha subratllat que “s’han reafirmat en les seves conviccions i, alhora, han defensat que el seu objectiu al dret a l’autodeterminació és legítim, legal, s’empara en el dret internacional i es guia per mitjans democràtics i pacífics”.
  Paluzie ha advertit que la situació és “molt flagrant” perquè, fins i tot, “s’han vulnerat les mesures cautelars dictades per la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides en el cas de Jordi Sànchez”.

  D’altra banda, la dirigent de l’ANC ha valorat que aquest diumenge va veure Puigdemont “serè i determinat” i ha constatat que el líder de JxCAT va deixar “moltes portes obertes” i no va descartar la seva investidura prèvia a una reforma de la Llei de Presidència.

  L’acte també ha comptat amb l’assistència del vocal de la junta nacional d’Òmnium Cultural Ignasi Termes, el qual ha cridat a no defallir davant els “embats” d’un Estat que veu “en una deriva democràtica sense precedents en els últims 40 anys” i impulsor d’una “repressió generalitzada”.

  El concert per la llibertat s’ha fet coincidir amb els sis mesos d’empresonament dels Jordis i ha aplegat més d’un miler de persones a la rambla tarragonina, a tocar de la subdelegació del govern espanyol.

  Durant l’acte s’han repetit els crits de llibertat i s’ha dipositat una flor groga per cada “pres polític i exiliat” en el cartell amb el lema ‘Llibertat presos polítics’ que presidia l’escenari. Els assistents també han exhibit nombroses pancartes, estelades i peces de roba i llaços de color groc.

  El cartell ha estat conformat per Kandi Álvarez (Piskerra i El Perro Verde), Montse Castellà, Joan Rovira, Maria Jacobs, Joan Reig, Jose Galdrán (Cat Rock i Leña al Mono), Sergi Esteve, Domi Garcia, Jómiv, Olga Pes, Aitor Cugat (Xeic!) i Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto)