Més d’un miler de noies participen a la cinquena edició de l’Esport Femení

  Durant el matí s'han dut a terme activitats de 19 disciplines esportives diferents distribuïdes en diversos espais de la ciutat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Unes 1.500 noies han participat a la cinquena edició de la Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport”, que ha tingut lloc a la plaça de Catalunya, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la plaça de Salvador Espriu i a la llera del riu Onyar. Durant tot el matí, s’han dut a terme activitats i accions de divulgació de dinou disciplines esportives diferents: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, futbol, jujutsu, paleotraining, escacs, ciclisme i paddle surf.

  A les 12 h, s’ha fet l’acte central a la plaça de Calvet i Rubalcaba, en què hi han participat representants de les entitats esportives i de les institucions, com ara la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas. La jornada també inclou diverses activitats paral·leles obertes a tothom, com entrenaments d’alta intensitat, classes de pilates, activitats d’iniciació, tornejos o exhibicions. Com a cloenda, els alumnes d’EUSES han fet una dansa amb la qual han convidat tothom a participar.

  Totes les activitats han estat organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona, i han comptat amb la col·laboració de més de 20 entitats esportives del territori.

  Els principals objectius de l’acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades “no femenines”; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer aquelles esportistes destacades perquè es converteixin en un referent quant a valors i experiències per a altres esportistes.