Més de 82.000 alumnes catalans de 6è de Primària comencen aquest dimarts les proves d’avaluació

Els correctors tindran el suport d'una plataforma digital

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un total de 82.943 alumnes catalans faran entre aquest dimarts i dijous les proves d’avaluació de sisè de Primària, que avaluen competències en llengua catalana, castellana i estrangera, matemàtiques i coneixement del medi natural.

Com a novetat aquest any, per primera vegada els correctors tindran el suport d’una plataforma digital que agilitza el procés de correcció, una metodologia que l’edició anterior es va introduir per corregir preguntes tancades, ha informat la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

Aquest any per primera vegada s’implantarà en la correcció de les preguntes obertes i en les redaccions, per a la qual cosa els correctors tindran el suport de la plataforma tal com ja s’ha fet en les proves de quart d’ESO.

La Generalitat ha afirmat que l’avaluació de sisè de Primària té un caràcter diagnòstic i no marca la superació o no de l’etapa, i ha assenyalat que el resultat no té efecte en l’avaluació final de l’alumnat o la decisió de passar a l’ESO.

Les proves es faran durant tres dies: aquest dimarts s’avaluaran de llengua castellana i matemàtiques; dimecres de llengua catalana i estrangera, i dijous la prova de coneixement del medi natural, i en cas que sigui necessari, d’aranès.

L’alumnat procedeix de 2.268 centres educatius catalans, tant públics, concertats com privats, i en les matèries lingüístiques s’avaluarà la seva comprensió oral, lectora i expressió escrita; en la de matemàtiques, la resolució de problemes, i en la de medi natural l’explicació de fenòmens naturals i aplicacions tecnològiques.