Més de 450 professionals participaran a les XII Jornadas de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos

    Comptarà amb diversos simpòsiums sobre nous tractaments i nous fàrmacs

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Més de 450 professionals d’arreu de l’Estat participaran a les XII Jornadas de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos, que tindran lloc divendres, 27 i dissabte, 28 d’octubre a Fira Reus organitzades per l’equip de cures pal·liatives de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud (IOSC) de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. A les jornades s’hi ha presentat 130 pòsters i 24 comunicacions orals.

    Comptarà amb diversos simpòsiums sobre nous tractaments i nous fàrmacs dirigits a millorar el control de dolor i la qualitat de vida dels pacients. També s’analitzaran teràpies complementàries en el tractament del dolor com la hipnosi, el mindfulness, la musicoteràpia o l’artteràpia, des d’un format diferent, en forma de tallers pràctics precongrés on els assistents podran adquirir habilitats en el maneig d’aquestes tècniques.

    El fil conductor de la jornada: “Nuevos retos en la atención temprana de cuidados paliativos. De la molécula a la emoción” mostra la forma en la que ens apropem al pacient pal·liatiu. Actualment les cures pal·liatives prenen una nova dimensió derivada de la intervenció en fases molt més primerenques. Aquest fet planteja nous dilemes ètics i assistencials, sense oblidar que 2 Gabinet de Comunicació i Relacions Externes · plopez@grupsagessa.com · 977 311 128 l’objectiu continua sent l’atenció integral i continuada de les necessitats del pacient en situació de malaltia no curable, analitzant les diferents dimensions de la persona i el seu entorn afectiu.