Més de 50 expositors a Expoelèctric, que ha presentat un camió 100% elèctric

  Renault, Volkswagen, Audi, Nissan, KIA, Peugeot i Citroën mostren els seus últims models elèctrics i híbrids endollables

  Expoelectric ha obert aquest dissabte les portes de la seva 7a edició amb més de 50 expositors repartits al llarg del passeig de Lluís Companys de Barcelona, a tocar de l’Arc de Triomf. La cita, plenament consolidada a la capital catalana, creix any rere any en quantitat i qualitat, incorporant nous expositors, oferint noves propostes i activitats, i confirmant l’auge de la mobilitat elèctrica a la societat actual. Renault, Volkswagen, Audi, Nissan, KIA, Peugeot i Citroën són algunes de les marques que aquest cap de setmana mostren els seus últims models elèctrics i endollables. Paral·lelament, l’Expoelectric 2017 també exposa el primer camió del món de gran tonatge 100% elèctric, destinat a la recollida selectiva automatitzada de residus urbans, i amb una autonomia de 130 quilòmetres que li permet fer el servei complet de vuit hores.
  Així mateix, en el marc de l’Expoelectric també ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Federació d’Empreses Instal·ladores de Catalunya (AGIC-FERCA) i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM). Un acord que neix per augmentar la qualitat en la informació sobre el vehicle elèctric en els concessionaris i facilitar la instal·lació de punts de recàrrega vinculats per part d’instal·ladors qualificats. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia PIRVEC de desplegament de la infraestructura de recàrrega a Catalunya coordinada per l’ICAEN. “La bona acollida de l’Expoelectric entre les administracions, el sector i el públic radica en el seu format de conscienciació ciutadana entorn a la mobilitat elèctrica, per a una millor qualitat mediambiental, a través d’activitats divulgatives i lúdiques, totalment gratuïtes i per a tots els públics”, ha assenyalat Ramon Caus, director del certamen.

  Últims models de vehicles elèctrics

  “El nostre objectiu és continuar amb aquesta línia ascendent i intentar tenir en les properes edicions el 100% de l’oferta elèctrica a disposició del ciutadà”, ha avançat Caus. Un any més, els visitants tenen l’oportunitat de conèixer i provar a l’Expotest els últims models de vehicles elèctrics i híbrids endollables com els Renault ZOE, Kangoo ZE i Twizy, els Volkswagen e-Golf, Golf GTE i Passat GTE Variant, els Audi A3 Sportback e-tron i Q7 e-tron quattro, els Nissan 100% elèctrics LEAF 30kWh i e-NV200, els KIA Soul EV, Optima 2.0 GDI PHEV i el nou KIA Niro, el Peugeot Partner Tepee Electric i los Citroën Berlingo Electric i E-Mehari. L’esdeveniment també disposa d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques i d’un circuït en trànsit obert per a les proves de cotxes, el Test & Drive.

  L’esdeveniment és únic en desenvolupar iniciatives pioneres a nivell europeu que fomenten l’eficiència i l’estalvi energètic, com l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”, promoguda per l’Institut Català d’Energia amb la col·laboració d’altres empreses i entitats, o l’e-Concert, que compta un any més amb el patrocini d’Assegurances Catalana Occident. L’e-Casa és en aquesta 7a edició un habitatge interactiu on els ciutadans poden experimentar de primera mà com aquesta llar s’abasteix amb l’energia del sol i la que li proporciona la bateria d’un vehicle elèctric. Per la seva banda, l’e-Concert, el concert musical en directe que té lloc al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al voltant entre l’escenari i l’auditori, renova la seva proposta i presentarà l’himne de l’Expoelectric, ‘Mirant el cel,’ una cançó pròpia que fomenta els valors i els avantatges de la mobilitat elèctrica.

  L’Expoelectric també apropa la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuïts de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar els infants sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.