Més de 4.500 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud

  Els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Tossa s'han tornat a unir per celebrar conjuntament l'esdeveniment

  Més de 4.500 persones desfilaran a les rues del Carnaval de la Costa Brava Sud, que organitzen els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar (Selva). Els tres ajuntaments s’han unit de nou per celebrar l’esdeveniment, que anualment aplega més de 100.000 espectadors i que tindrà lloc del 9 a l’11 de febrer. Lloret donarà el tret de sortida al carnaval i, Ccm a novetat d’enguany, el municipi presentarà tres rues que faran les escoles el divendres al matí. També celebrarà un concurs de disfresses al carrer. En total, a Lloret hi participaran quinze carrosses i cinc comparses, a Blanes hi haurà quinze colles i a Tossa, les inscripcions continuen obertes.
  El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012 per promocionar conjuntament l’esdeveniment a les tres poblacions i coordinar un dels seus principals atractius. Aquest dijous, l’Ajuntament de Lloret ha acollit la presentació de la nova edició, que tindrà lloc del 9 a l’11 de febrer. Hi desfilaran més de 4.500 persones. En concret, a Lloret hi haurà quinze carrosses i cinc comparses, a Blanes hi haurà quinze colles i a Tossa, les inscripcions segueixen obertes.

  Lloret celebrarà la rua principal el dissabte 10 de febrer a les quatre de la tarda i donarà el tret de sortida a la celebració. Com a novetat d’enguany, el municipi presentarà tres rues que faran les escoles el divendres al matí i que sumarà uns 3.500 alumnes i 200 professors. També han organitzat un concurs de disfresses al carrer, que es farà el dissabte al matí.

  Per segon any consecutiu, Blanes celebrarà el seu carnaval el dissabte a la tarda a la Ciutat Esportiva i farà un nou concurs de disfresses infantils amb tres premis en tres modalitats: de 0 a 4 anys, de 5 a 12 anys i per a grups de famílies. A la nit, hi haurà una celebració per a adults i el diumenge tindrà lloc la Gran Rua de Carnaval, que arrencarà a les cinc de la tarda.

  A Tossa, els actes començaran el dijous 8 de febrer a la tarda amb el tradicional concurs de truites i continuaran divendres amb una rua a les tres de la tarda amb éssers mitològics per diverses carrers del municipi. El dissabte al migdia hi haurà el pregó de Carnestoltes i la 21ena Cursa de Disfresses en record d’en Xoxa, el primer guanyador de l’esdeveniment.

  Les activitats més multitudinàries a la població, però, tindran lloc el cap de setmana del 23 al 25 de febrer amb la Ressaca del Carnaval. El divendres hi haurà un sopar al pavelló d’esports, dissabte es farà una cercavila al matí i a la tarda la 43a Gran Rua de Ressaca del Carnaval. Com a novetat, el diumenge a la tarda se celebrarà una festa infantil amb concurs de disfresses també al pavelló d’esports.

  D’altra banda i per setè any consecutiu, l’Oficina de Turisme de Tossa organitza, amb el suport de vuit restauradors del municipi, la campanya gastronòmica ‘Cuina del Bacallà’, que es farà del 17 de febrer al 25 de març.