Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Mercolleida i el Port de Tarragona signen un acord de col·laboració per informar del tràfic d’animals vius

Avatar photo

Situen el Port de Tarragona com a una de les principals vies de l’exportació ramadera pel Sud d’Europa

El Port de Tarragona i Mercolleida han arribat a un acord de col·laboració, mitjançant el qual a partir del mes d’abril, Mercolleida informarà puntualment als seus abonats sobre el volum de les exportacions d’animals vius que s’embarquen setmanalment a través del Port de Tarragona.

Aquesta informació, detallant el nombre de caps, espècie i destinació, ha adquirit una especial rellevància als darrers anys, arran de l’augment exponencial de les exportacions de bestiar en viu registrat amb una destinació preferent al Mitjà Orient. Només en 2016, el Port de Tarragona va gestionar la sortida de 37.870 exemplars de boví i 237.881 caps d’oví.

Aquestes dades situen el Port de Tarragona com a una de les principals vies de l’exportació ramadera pel Sud d’Europa, conjuntament amb els ports de Cartagena (Múrcia) i de Sète (França). Amb aquest acord de col·laboració, tant el Port de Tarragona com Mercolleida pretenen incidir en la dinamització econòmica de la ramaderia catalana i facilitar els operadors dels mercats boví i oví informació objectiva de primera mà que els permeti incrementar la seva competitivitat. Aquest tràfic d’animals vius és una aposta del Port de

Tarragona en el marc de l’estratègia de diversificació de mercats amb la qual esdevenir una plataforma logística al servei de les empreses del territori. La terminal de bestiar viu del Port de Tarragona disposa de tots els serveis necessaris d’inspecció, sanitat animal (veterinaris) i duana, així com d’un conjunt de professionals per operar amb aquest tràfic. L’ús d’aquestes instal·lacions acompleix les disposicions relatives al benestar animal i a la disminució dels residus.

Mercolleida considera que aquest acord de col·laboració és un pas “crucial” per millorar la transparència dels mercats del boví i de l’oví, sotmesos a una internacionalització creixent al llarg dels darrers anys. En el cas del boví, la Llotja Agropecuària de Lleida lidera –amb la col·laboració de Mercamurcia i Mercabarna- el Mercat en Origen Nacional del Boví de Carn (Monvac), responsable de la fixació d’una referència de preus que està consolidada entre els operadors del mercat.

A més a més, entre els membres del Monvac es troben alguns dels operadors més importants de l’exportació en viu del sector a tot l’Estat espanyol. Quant a l’oví, les cotitzacions de Mercolleida són un referent de la zona de producció catalana i, arran d’aquesta via de col·laboració, la Llotja Agropecuària de Lleida es posiciona com un informador privilegiat de les operacions en viu, que determinen el preu d’una part molt significativa del mercat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Port de Tarragona i Mercolleida signen un acord de col·laboració per informar del tràfic d’animals vius

Notícia següent

Comissió amb els Ens Locals sobre el Pla anual de cooperació al desenvolupament 2017

Notícies relacionades