Méndez de Vigo justifica el trasllat de les obres de Sixena perquè l’Estat “compleix les resolucions judicials”

    Afirma que donar instruccions per treure les peces del Museu de Lleida és la seva "obligació com a autoritat pública"

    El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha justificat el trasllat de les obres de Sixena perquè el govern espanyol “compleix les resolucions judicial”. “Complir una resolució judicial és complir amb l’estat de dret, estem obligats tots i el que em sorprèn és el que fan alguns quan lo les compleixen”, ha manifestat des del Senat. Méndez de Vigo, actuant com a conseller de Cultura en aplicació del 155, ha donat instruccions als òrgans del Departament de Cultura per traslladar a l’Aragó les 44 obres d’art del Museu de Lleida, donant així resposta al requeriment del jutjat número 1 d’Osca del 15 de novembre passat. Méndez de Vigo afirma que fa “allò que li demana el jutge” i considera que és “el normal”. “Compliré la llei perquè és la meva obligació com a autoritat pública”, ha dit, tot negat que al darrera d’aquesta decisió hi hagi tints polítics.
    Méndez de Vigo ha explicat que aquest mateix dimarts ha rebut la resolució del jutge d’Osca amb tota la informació que hi portava enllaçada i que, tal i com s’havia compromès, l’ha estudiat “amb deteniment” i ha actuat “amb diligència”, fent allò que el jutge li demanava. Segons manifesta, ha donat instruccions al Departament de Cultura per iniciar el trasllat (el qual encara no té data) perquè “com és normal, el govern espanyol compleix les decisions judicials”.

    En l’escrit adreçat al jutjat d’Osca, el ministre precisa que facilitarà “immediatament” al jutge la ubicació exacta de totes les peces, una data de lliurament i els mitjans a partir del qual es farà efectiu. “Tan aviat com es rebi la resposta a la sol·licitud d’informació es procedirà a traslladar-la al jutjat”, especifica el ministre en la mateixa resposta, en què també recorda que qualsevol actuacions requerida està delimitada per l’aplicació del 155.