Maspujols acull l’acte d’inauguració de la carretera T-704

  La Diputació de Tarragona ha invertit més de 3,5 milions d'euros en l'eix viari més important de la xarxa local del Baix Camp per millorar-ne la mobilitat i la seguretat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Maspujols ha acollit aquest diumenge l’acte d’inauguració de la carretera T-704, després de les obres de condicionament que s’han fet els darrers mesos des de la intersecció amb la T-11 fins a l’Aleixar. Es tracta de l’eix viari més important de la xarxa local del Baix Camp, en el qual la Diputació de Tarragona ha invertit un total de 3.559,336,29 euros. Les obres, que s’han executat en 2 fases, han permès millorar la mobilitat i l’accessibilitat als nuclis de població de la zona, prioritzant la seguretat del trànsit, ciclistes i vianants.

  El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assistit a l’acte, que ha aplegat els alcaldes i representants de les corporacions de tots els municipis afectats pel tram de la carretera T-704: Maspujols, Josep Rabascall; l’Aleixar, Antoni Abelló; Vilaplana, Tomàs Bigorra, i Riudoms, Josep Maria Cruset, que també és vicepresident primer de la Diputació de Tarragona. A més, els diputats Carles Pellicer, Imma Costa, i Jordi Vinyals també hi han assistit. L’acte ha reunit nombrosos veïns, que han assistit a la tallada de la cinta inaugural a la nova rotonda del municipi, i posteriorment s’han desplaçat al poliesportiu municipal, on s’han explicat amb detall les obres que s’han realitzat. L’acte ha comptat amb una actuació dels gegants de Maspujols.

  La diada d’aquest diumenge posa punt i final a les obres de la T-704, des de la intersecció amb la T-11 fins a l’Aleixar. En concret, s’ha condicionat la via des del seu inici fins al pont de la riera de Maspujols i el tram comprès entre els punts quilomètrics 3+120 i el 3+720, en els quals s’ha millorat el traçat i eixamplat la calçada fins a 9 metres d’amplada, amb carrils de circulació de 3 metres i vorals d’1,50 metres a ambdós costats. A més, s’ha construït un nou pont sobre el ferrocarril, adaptant-hi la rasant de la carretera.

  Pel que fa a la travessera urbana de Maspujols, s’hi ha construït les parades de la línia regular d’autocars i una rotonda a la intersecció del camí de les Borges del Camp amb l’objectiu de regular el trànsit. Les obres s’han completat amb actuacions de reforç de ferm, la millora del drenatge, la reposició dels accessos i serveis afectats, la senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació de barreres de seguretat i les mesures correctores.

  La carretera T-704 forma part de l’eix viari més important de la xarxa de carreteres de la Diputació. Amb 33 quilòmetres i mig de llargada, aquesta via comunica Reus amb Prades, enllaçant la N-240 i la T-11 amb Maspujols, l’Aleixar, Vilaplana i la Febró.