Marea Lila de Lleida exigeix que els pressupostos de l’Estat apliquin les partides destinades a la lluita contra la violència de gènere

    La plataforma reclama al Govern estatal que els pressupostos generals “dediquin els 200 milions d’euros anuals promesos” i l’acusen de “manca de compromís per posar fi a les violències masclistes”

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La Marea Lila de Lleida s’ha concentrat davant la seu del PP per exigir a l’equip de Govern estatal que els pressupostos generals facin efectiva la partida econòmica en relació al pacte d’estat contra la violència de gènere. La plataforma s’ha adherit així a la mobilització feminista del 16 de maig convocada per Novembre Feminista arreu de l’Estat.

    Maria Alloza, portaveu de Marea Lila de Lleida, explica que “si volem eradicar aquestes conductes necessitem que molts agents que actuïn transversalment a tots els àmbits”. En aquest sentit, concreta que “això suposa una gran despesa, tant a nivell educatiu, social com de institucions”. Afirma que aquest pacte pretén aplicar mesures que permetin “agreujar les sentències derivades de violència de gènere, optimitzar els protocols d’assetjament o millorar els plans d’igualtat en l’àmbit laboral, entre d’altres”. Tot i valorar positivament l’aplicació d’aquesta llei, Alloza considera que les mesures contemplades “segurament seran insuficients, perquè no estan fetes des d’una mirada feminista, igual que no ho està la mateixa societat”.

    El Congrés dels Diputats ha debatut aquest dimecres 16 de maig la llei de pressupostos generals de l’Estat, centrat, entre altres temes, en les partides econòmiques destinades a la lluita contra la violència de gènere.