Marea Blanca Terres de l’Ebre: “La ciutadania està cansada de rescatar hospitals”

  L’agrupació organitza aquest dissabte una jornada de treball sobre la gestió de la Sanitat Pública al sud de Catalunya

  Ahir dimarts, en una roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes de Tortosa, els portaveus de Marea Blanca Terres de l’Ebre van anunciar la celebració, el proper dissabte 16 de setembre a les 11 del matí, al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa, d’una jornada d’anàlisi de la gestió actual dels hospitals públics ebrencs.

  La jornada, oberta a la ciutadania, inclourà una taula rodona on participaran membres de Marea Blanca Terres de l’Ebre i del col·lectiu mèdic, entre ells el Dr. Xaier Lleonart, membre del Consell executiu del Sindicat de Metges de Catalunya i bon coneixedor de la gestió dels centres hospitalaris públics.

  Pere Genaró, portaveu de Marea Blanca, va recordar l’anunci recent del Departament de Salut, segons el qual el proper mes d’abril la gestió de l’Hospital de Móra passarà a mans de la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre. “Previsiblement altres centres seguiran el mateix rumb”, va afegir.

  El col·lectiu exigeix “que els hospitals públics de les Terres de l’Ebre els gestioni directament l’Administració, i no empreses públiques de dret mercantil”, atès que aquesta mena de companyies “dificulten la fiscalització dels diners públics” i afavoreixen “els casos de corrupció”. De fet, Genaró va subratllar el fet que “la mateixa Sindicatura de Comptes de Catalunya ha denunciat en reiterades ocasions l’opacitat d’esta fórmula i ha demanat que se’n limiti l’ús”.

  La transparència en la gestió dels equipaments sanitaris públics és una de les principals demandes del col·lectiu, l’única manera que “els diners públics arribin on han d’arribar, és a dir, al servei de la ciutadania, que està cansada de rescatar hospitals”.

  Maria del Mar Barberà, també portaveu de Marea Blanca, va afirmar que “a les Terres de l’Ebre s’està gestant el model de sanitat que més endavant s’estendrà a tot Catalunya”. Recordem que, tret de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, de gestió pública directa, la resta de clíniques estan actualment administrades per empreses públiques del grup sanitari Sagessa, implicat en casos de corrupció.

  Marta Milian Ariño