Maragall diu que ERC “estendrà la mà a totes les forces sobiranistes” en un acte a Tarragona

    El candidat a l'alcaldia de Barcelona diu que cal fer visible el "bloc democràtic del 80%" i "convertir-lo en força activa i compromesa" amb els conceptes de llibertat i democràcia

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que la formació “estendrà la mà a totes les forces sobiranistes” per “fer la unitat d’acció i estratègica que aquest país necessita” després de les eleccions municipals. En la jornada municipalista celebrada aquest dissabte a Tarragona, Maragall ha dit que estendran els braços per “fer ben visible el bloc democràtic del 80% que tan sovint esmentem, que segurament existeix però que hem de convertir en força activa i compromesa en torn els conceptes de llibertat i democràcia”. Alhora, però, Maragall ha carregat contra els comuns pel seu discurs, que considera que té “poc a veure el que diuen a Madrid i el que diuen aquí”.
    D’altra banda, Maragall considera que serà “fonamental” que en els pròxims mesos el bloc independentista surti als carrers. La mobilització de dijous va ser, per Maragall, “tornar a mostrar una certa imatge de país quallat, sencer, ben plantat com un roure”. “És fonamental perquè haurem de resistir i de seguir mobilitzant-nos i demostrant que tenim un concepte al cap al qual no hi renunciarem”, ha dit.

    El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona ha afirmat que els republicans són l’única formació que “parla clar aquí i a arreu”. “Els altres faran de tot i haurem d’enfrontar-nos amb adversaris amb molts diners, amb ideologia i poca cosa més; als comuns, que no té res a veure el que diuen a Madrid que a Catalunya, o ben poc; o Ciutadans, que mentre Valls estarà lluint de primer ministre francès aquí, el seu partit estarà tancant acords amb Vox a Madrid i a tota Espanya”, ha argumentat. “Aquest és l’escenari en què ens haurem d’enfrontar, però tenim l’avantatge de la fermesa i la claredat”, ha defensat.