Mar Martínez de l’IES Lluís Domènech i Montaner guanya el Premi Territorial Tarragona concurs Ficcions

  Ahir es va donar a conèixer el relat guanyador de la demarcació de Tarragona, en una 10a edició amb rècord de 3.953 estudiants de secundària inscrits a tot Catalunya, Illes Balears i País Valencià

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Ahir a la tarda, La Pedrera-Casa Milà de Barcelona va acollir el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte, que va començar a les 17h, es va donar a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials. Mar Martínez i Salvat, de l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus, ha estat qui ha aconseguit el Premi Territorial de Tarragona amb la història “Vaig néixer per estimar-te”, sota el pseudònim marmartineezz .

  Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu del territori han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l’AMIC i editora d’El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.

  El Primer Premi del concurs l’ha obtingut el grup Generació2001, format per Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho del Centro de Estudios Dolmen de L’Hospitalet de Llobregat, per la història “R31CH”, i el Segon Premi ha estat per a Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, amb el relat “Psicodèlia”. El guanyador del guardó Professor més motivador de Catalunya ha estat Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, premi al qual han optat cinc professors i professores finalistes d’arreu de Catalunya.

  Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll i Mascaró; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro i Savall, també han estat al lliurament, ja que optaven al primer i al segon premi del concurs.

  A la demarcació de Tarragona la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 166 alumnes de 21 centres educatius, dels quals 13 grups formats per 19 joves han aconseguit arribar a la final. En total, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

  Organitza AMIC, compromís amb l’educació
  El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

  L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

  Per a més informació
  Correu: ficcions@amic.media – Telèfon: 93 452 73 71
  Web del concurs: www.ficcions.cat

  Participants a Tarragona: 166 alumnes de 21 centres educatius

  Finalistes de la demarcació de Tarragona (19 finalistes / 13 grups)

  Premi Territorial de la demarcació de Tarragona: Grup marmartineezz, format per Mar Martínez Salvat, de l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus

  Finalistes:

  Grup annaduart03, format per Anna Duart Bertoret, del Col·legi Sagrat Cor d’Amposta
  Grup awesomemix2, format per Lucía Ortiz Navarrete, de l’IES Collblanc de Tarragona
  Grup Crime, format perCristina Ariño Saumell I Miriam Sanromà Novalbos , de l’IES Baix Camp de Reus
  Grup Gumaaliagas, format per David Aliagas Cochs i Maria Gumà, de l’Escola Puigcerver de Reus
  Grup Lliris Blancs, format per Júlia Pallarés Garrit i Sara Ortiga Sanchez, de l’IES Joaquin Bau de Tortosa
  Grup marinavidal, format per Marina Vidal Garriga, de l’IES Jaume Huguet de Valls
  Grup Mario Aragonès, format per Mario Aragonès Espínola, de l’IES Berenguer d’Entença de Vandellòs I L’Hospitalet De L’Infant
  Grup noelia&alba, format per Noelia Torres Moreno i Alba Beguer Albesa, de l’IES Vila-seca de Vila-Seca
  Grup paula20112000, format per Paula de Arespacochaga Lara, de l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus
  Grup PolVaCi, format per Pol Vazquez Cid, del Col·legi Sagrat Cor d’Amposta
  Grup RutJasmin, format per Rut Tovar Oliete i Jasmine Angela Veranga Punzalan, de l’IES Mediterrània d’El Vendrell
  Grup TheJ, format per Dídac Boldó Ferreres i Jesús Monche Villar, de l’IES Joaquin Bau de Tortosa