Les màquines posen més sorra a la platja d’Altafulla

  Aquesta sorra s'ha estat col·locant en diferents espais de la platja molt afectades pels efectes de les últimes llevantades

  El canal d’Altafulla ha acumulat les últimes setmanes gran quantitat de sorra i ara és moment de treure-la. Ens acostem a finals de maig, no s’esperen nous temporals forts i els moviments de sorra ja poden començar a fer-se. És el cas d’aquest conducte que porta l’aigua de la rasa cap al mar i que desemboca a la platja d’Altafulla, a tocar del parc de Voramar i la plaça del Consolat de Mar.

  Una màquina excavadora ha començat aquest dimarts a enretirar la sorra del final del canal i a dibuixar una sortida més profunda per a l’aigua que pugui arribar a través seu. D’aquesta manera la sortida a mar és més fluida i s’aconsegueix també aprofitar la sorra acumulada per a repartir-la per altres espais de la platja.

  L’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau ha supervisat els primers treballs sobre el terreny, i ha explicat a Altafulla Ràdio en què consisteixen.

  El desembossament del canal, com ha explicat Castellarnau, és una operació que es fa cada any per aquestes dates, aprofitant l’època en què ja es preveu un descens dels temporals i, per tant, que ja no s’acumuli més sorra dins el conducte. Aquesta sorra extreta s’ha estat col·locant en diferents espais de la platja, com les entrades a Botigues de Mar, molt afectades pels efectes de les últimes llevantades.

  La sorra extreta del canal complementarà la que ja torna a aparèixer tímidament a la platja d’Altafulla amb l’enretirada del mar a l’espera que es faci l’aportació de sorra de Costes de l’Estat, a finals de mes.