Manresa es constitueix com a Capital de la Cultura

  Un cercavila pel centre de la ciutat i l'espectacle pluridisciplinari 'Pas' donen el tret de sortida a un programa de més de 130 activitats

  La capital del Bages serà també aquest 2018 la Capital de la Cultura Catalana. Manresa ha donat ja el tret de sortida a un extens programa d’actes que ompliran la ciutat de música, dansa, teatre, tradició, gastronomia o circ durant els pròxims mesos. Un cercavila pel centre de la ciutat ha portats els veïns des de l’Ajuntament fins al teatre Kursaal, on s’ha estrenat l’espectacle ‘Pas’, creat per a l’ocasió per Sergi Ots. L’espectacle gira al voltant dels ponts, símbol de la ciutat i també icona de la capitalitat cultural amb la que es pretén relligar tots els tipus de manifestacions artístiques que durant el 2018 es podran veure a Manresa.
  La regidora de Cultura de Manresa, Anna Crespo, ha explicat que la programació dels actes de la capitalitat cultural –més de 130 aquest 2018– vol ser “transversal i participada”, amb l’objectiu que compti “amb tota manifestació cultural per tenir el màxim abast i expressió artística” a la ciutat.

  Una d’aquestes expressions serà permanent als carrers de Manresa durant tota la capitalitat. Sis artistes han decorat unes estructures que evoquen al pont de Manresa, en un dels principals projectes de la capitalitat cultural. Els ponts han presidit aquest dissabte el passeig Pere III, però seran itinerants per tota la ciutat.

  Crespo ha detallat que l’estructura del pont de Manresa que presideix la capitalitat cultural vol expressar un “pont entre disciplines, generacions i diversitat de persones”. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, reivindica el paper de la cultura com a eina de cohesió i demana que sigui accessible per a tothom.

  “En l’accés a la cultura no hi pot haver ciutadans de primera i de segona”, ha dit Junyent, tot posant en valor el paper de les ciutats mitjanes a l’hora d’honorar la riquesa cultural del país, dels seus artistes i de la seva personalitat. “Volem ser una digna baula que ajudi a posar en relleu la cultura catalana”, afegeix Crespo.

  Durant l’acte institucional també s’ha recordat la figura de Lluís Puig, com a conseller de Cultura destituït pel 155.