Manresa celebra el Dia de l’Orgull amb la bandera irisada i l’estrena d’un mural

  L'obra pictòrica és de l'artista manresana Montse Forradelles i es basa en els conceptes de l'alegria, l'orgull i la diversitat

  El mural de Manresa per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull. Foto CEDIDA

  Com cada any, la ciutat de Manresa commemora el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, per recordar els fets produïts aquell dia de 1969 a Nova York i per continuar caminant cap a una societat lliure de discriminacions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

  Aquest any, amb motiu del dia de l’Orgull LGTBI, s’ha realitzat la pintada d’un mural participatiu i reivindicatiu que gira entorn dels conceptes de l’alegria, de l’orgull i de la diversitat. El mural està ubicat al carrer de la Mel (nº 25-27) i ha esta dissenyat per l’artista manresana Montse Forradelles. Sota el lema ‘Més diversa, més Manresa, +LGTBI+’, l’obra pretén sensibilitzar al voltant de la diversitat sexual i de gènere, fer-la visible, i plasmar que la diferència i la diversitat són riquesa.

  El mural ha estat impulsat per la regidoria de Feminismes i LGTBI i per la regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran i s’ha emmarcat dins del projecte del Consell Comarcal del Bages +Art. També ha estat la primera activitat programada dins de l’Estiu Jove en coordinació amb el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI de Manresa. Aquest servei municipal es va inaugurar el novembre de 2018 amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania informació i atenció al voltant de la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Es troba ubicat al carrer de la Canal nº 6 de Manresa i qualsevol persona s’hi pot dirigir a través del correu electrònic sai@ajmanresa.cat o presencialment, trucant al 93 875 23 10 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 19 h).

  També, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i com cada any, l’Ajuntament de Manresa continua apostant per la sensibilització al voltant de la diversitat. Per aquest motiu, aquest diumenge 28 de juny es farà visible a la façana de la Casa Consistorial la bandera irisada, convidant a la ciutadania a reflexionar i a continuar lluitant per aconseguir que Manresa esdevingui diversa i respectuosa. L’alcalde de Manresa i representants dels grups municipals faran la penjada de la bandera a la casa consistorial, el mateix diumenge a les 11 del migdia.