Malestar a la xarxa per la possible aparició de policies paisans a la manifestació

  Una imatge publicada a Twitter d'un grup nombrós d'agents vestits de paisà i sortint d'un dels vaixells del Port de Barcelona crea polèmica a les xarxes socials. Puigdemont demana no deixar-se endur per les "provocacions" en una jornada de "protesta democràtica"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  SEGUIRÀ AMPLIACIÓ. Aquesta tarda, Twitter ha tornat a ser escenari d’una altra polèmica. L’aparició d’una fotografia ha estat el detonant d’una nova pregunta per a l’escenari d’avui: és la policia vestida de paisà per a la manifestació d’aquest 3OCT?  Així s’ho han estat preguntant  diversos usuaris d’aquesta plataforma que asseguren que la imatge és certa.

  Per la seva banda, Jordi Borràs -Il·lustrador i fotoperiodista expert en moviments d’ultradreta – ha corroborat a través del seu twitter pesonal que verifica que a Barcelona està plena de Policia espanyola de paisa. Grups de 2 a 6 persones vestits amb indumentaria independentista.  Des de Portuaris CNT confirmen que la imatge és real però que no poden confirmar que surtin a la manifestació d’avui.

  captura

  Sin título

   

  PORTBCN jordi

   

  Puigdemont demana no deixar-se endur per les “provocacions” en una jornada de “protesta democràtica”

  Per l’altra banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha demanat no deixar-se endur per les “provocacions” en una jornada de “protesta democràtica” que combina l’aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia i la vaga general a la que criden sindicats com la CGT i IAC. A través de la xarxa social Twitter, Puigdemont ha escrit: “Avui és una jornada de protesta democràtica, cívica i digna. No us deixeu endur per les provocacions. El món ho ha vist: som gent pacífica”. El president fa referència a les càrregues policials de Guàrdia Civil i CNP que van tenir lloc l’1 d’octubre per intentar impedir el referèndum d’autodeterminació de Catalunya a diversos col·legis electorals del país.