Lorena Roldán: “Fins i tot en els homenatges a les víctimes, els partits separatistes han donat ‘la matraca’ amb el Procés”

  La diputada de Cs lamenta que Torra i el Govern de la Generalitat "utilitzin el 17A per lluir llaços grocs, arengar als CDR i cridar a atacar a l'Estat"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  “Fins i tot el dia dels homenatges a les víctimes, els partits separatistes han donat ‘la matraca’ amb el Procés”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, després de finalitzar l’acte commemoratiu del primer any de l’atemptat de Cambrils. I ha titllat de “demencial” que “el president Torra i la Generalitat no hagin estat a l’altura d’un dia que exigia dignitat i respecte per a les víctimes”. A més, ha lamentat que “s’hagi utilitzat el seu dolor per lluir llaços grocs, per arengar als CDR i per cridar a atacar a l’Estat de tots” durant l’acte en record a les víctimes de l’atemptat del passat 17A a Cambrils en què “hem d’estar units per poder acabar amb l’amenaça terrorista”.

  Acompanyada per representants de la formació taronja a la província, Roldán ha assegurat que “Torra no s’amaga. Mai ha abandonat l’objectiu de la independència ni la via unilateral: és Puigdemont 2.0, però ara amb les claus de la Moncloa”. Per això, ha criticat que “Sánchez segueixi donant oxigen als separatistes per poder seguir un dia més en la Moncloa”, i li ha reiterat que “no es pot governar Espanya amb els que demanen atacar a l’Estat”, referint-se a les declaracions de Torra des de Lledoners.

  Així mateix, li ha recordat al “president temporal del Govern” que “s’equivoca d’aliats i, qui s’equivoca d’aliats, s’equivoca també d’adversaris”. Per això, li ha demanat que “trenqui amb els qui demanen atacar a l’Estat i torni al consens constitucional perquè els demòcrates hem d’estar units contra els qui volen atacar i liquidar el nostre país”.

  També, la diputada de Cs ha recalcat que “el dolor de les víctimes del terrorisme és el dolor de tota la societat democràtica, a Barcelona, a Cambrils, i en tantes altres ciutats europees que han estat copejades pel terror”. Per això, “tal com les mateixes víctimes han demanat, aquests dies han de ser dies d’unió”. I ha lamentat que “alguns no ho hagin entès”. “Torra ha renunciat a ser el president de tots els catalans i ahir ho vam tornar a comprovar”, ha finalitzat.