L’oposició vol boicotejar al govern de Banyeres del Penedès

  Des que PSC trenqués el pacte amb BNY i ICV a l'octubre de 2016, el govern municipal està en minoria per poder afrontar les decisions d'aquest mandat, fet que l'oposició aprofita per deixar inhabilitat al govern

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El passat dimarts, dia 4 d’abril, i a petició dels grups de l’oposició, PSC i PDeCAT, es va obligar a fer un Ple Extraordinari en el que van intentar bloquejar el govern de Banyeres del Penedès.

  Malgrat que en aquest mes d’abril hi haurà un Ple Ordinari (el proper dia 20), tant PSC com PDeCAT es van posar d’acord per seguir una estratègia unificada contra l’actual equip de govern, tot proposant un ordre del dia negociat entre els dos grups de l’oposició.

  Un pas enrere contradient a la Generalitat

  A l’Ajuntament de Banyeres del Penedès aquest Ple li ha suposat una despesa de més de 1.300 euros que es podrien haver estalviat, fent una Junta de Portaveus. A més, el tarannà de l’oposició no va ser voler facilitar la feina dels treballadors del consistori ni la qualitat de vida dels banyerencs i banyerenques.

  L’única intencionalitat va ser que, després d’haver aprovat per unanimitat el passat mes de novembre la normativa referent a l’entrega de les actes en CD, aquesta normativa tornés a canviar a favor de la transcripció de les actes. Segons l’oposició (PDeCAT i PSC), actualment no s’estava fent bé, s’han basat en un sol ple i no han deixat la més mínima oportunitat d’adaptació al personal de l’Ajuntament. Tampoc han convocat cap reunió per parlar del tema amb els regidors i el Secretari.

  Tal com es va indicar al Ple, transcriure una acta implica tenir tres treballadors escoltant i transcrivint, paraula per paraula, quan avui dia i segons recomanacions de la Generalitat, el més adient és fer “vídeo actes” o “àudio actes”. Es considera que aquest temps es podria dedicar a altres tasques que reverteixin més directament als ciutadans.

  Una incoherent prohibició que censura als mitjans de comunicació

  Un dels altres temes que van proposar és la prohibició de que els plens es gravessin per la persona que ho feia fins ara de manera desinteressada, i que ho fes un professional amb autorització prèvia, amb el corresponent cost que això suposarà. Aquesta prohibició és una incoherència perquè va totalment en contra del principi de transparència, i tal com explica l’alcalde Sr. Amadeu Benach “no es pot permetre, ja que la nostra motivació sempre ha estat la de la participació i la transparència plena. Ho hem demostrat essent els pioners d’enregistrar els plens per tal que tots i cadascun dels nostres veïns puguin veure el ple des de casa seva.”

  Canvi en les regles del joc imposat per l’oposició

  El darrer punt dels dos partits de l’oposició va ser el de la periodicitat dels plens, fer-los cada dos mesos en lloc de cada tres, tal com s’havia aprovat el passat mes de novembre. Aprovació que es va efectuar emparant-se en la llei reguladora de les bases de règim local (cada tres mesos per pobles amb menys de 5.000 habitants) i que respecten la majoria de municipis de la nostra comarca. Això suposarà un augment de cost a les arques del consistori.

  L’últim punt de l’ordre del dia i a proposta del grup socialista, va ser un intent de “moció de censura encoberta” en el que PSC i PDeCAT es van posar d’acord per treure-li a la Junta de Govern i a l’Alcaldia part de les seves competències i derivar-les al ple, just les mateixes que anteriorment la Sra. Anna Ordóñez, exalcaldessa i membre del PSC s’havia transferit al prendre la possessió de l’Alcaldia.

  L’alcalde Amadeu Benach indica que “amb aquest tarannà de l’oposició els únics que realment pateixen les conseqüències són els banyerencs i banyerenques ja que no volen que fem la nostra feina i, per tant, el poble no pot avançar”.