“Loops”, un cant a la vida per a grans i petits espectadors, dissabte a l’Escorxador

  Aquesta obra de teatre de la companyia Engruna Teatre arriba a Lleida en el marc de la programació familiar de LaTemporada

  “Loops” de la companyia Engruna Teatre arriba aquest dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador en el marc de la programació familiar de LaTemporada Lleida.

  La Zig i la Zag són dos personatges que busquen alguna cosa. Els mou la curiositat. Una porta un pes feixuc a l’esquena, que la fa caminar lenta però constant. L’altra no porta res, llevat d’una capseta al cap, on hi emmagatzema tot allò que viu. L’una és l’experiència, l’altra la inexperiència. L’una toca el violoncel, l’altra la flauta. L’una ja en torna, l’altra encara hi va. Donant voltes pel món, es trobaran. I aquest encontre les farà créixer: l’una es buidarà i l’altra s’omplirà. “Loops” és un joc sobre el pas del temps, un cant a la vida i a la idea de la continuïtat i l’herència explicada amb objectes, música en directe, titelles i actrius.

  Al seu blog, Clara Bro López diu: “Loops es una de esas obras que calan hondo desde el primer momento, tengas la edad que tengas: con su clara disyuntiva entre la juventud, personificada en Zig, y la vejez, en Zag, somos espectadores (y, muchas veces, compañeros) de un viaje que aparenta ser extraordinario pero que, en realidad, está dentro de cada uno de nosotros.”

  7 espectacles familiars més fins al maig en el marc de LaTemporada Lleida

  LaTemporada Lleida ha programat fins al mes de maig 7 espectacles familiars i per a tots els públics més que compten amb la col·laboració de la Fundación Ibercaja. A més d’Amour i Loops, doncs, que s’han fet al mes de gener, la programació és la següent:

  Kàtia. Teatre Nu. Dissabte, 1 de febrer, 18.00 hores. Escorxador

  La Kàtia fa la maleta i emprén un viatge, l’aventura de la seua vida, que viurà acompanyada de la seua mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels.

  Baobab. La pera llimonera. Dissabte, 15 de febrer, 18.00 hores. Escorxador

  Dos venedors ambulants ens expliquen la història d’un bolet i un esquirol que per culpa d’una guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Baobab és un homenatge a totes aquelles persones a qui la violència dels conflictes armats ha obligat a deixar la seua terra.

  Camí a l’escola. Campi Qui Pugui Produccions. Dissabte, 14 de març, 18.00 hores. Escorxador

  Inspirat en el documental Sur le chemin de l’école (2013), l’espectacle narra la història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Una realitat per molts infants d’arreu del món, que són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor. Part dels beneficis de l’espectacle es destinaran a l’associació Sur le chemin de l’école per assegurar l’escolarització en zones rurals i problemàtiques d’arreu del món.

  Polzet. Zum-Zum Teatre. Dissabte, 21 març. 18.00 hores. Escorxador

  Divertida per a infants, commovedora per a adults, (encara que potser resulti al contrari), presentem el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare. I és per això que aquest és un espectacle especialment ideat per a pares i fills, per a mares i filles (feu les combinacions que vulgueu). Segons diuen, els contes es van inventar per fer dormir els nens i despertar els adults, però… i si els pares fossin els nens i els fills els adults?

  Italino Grand Hotel. Companyia La Tal. Dissabte, 4 d’abril. 18.00 hores. Escorxador

  Qui renta els milers de llençols dels hotels? A l’últim soterrani de l’Italino Grand Hotel hi ha la bugaderia, on un personatge solitari renta, planxa i perfuma la roba de llit. Viu i somia entre llençols i amaga la solitud conversant amb les màquines i jugant amb la seua ombra.

  Démodés. Leandre i Cia La Tal. Diumenge, 19 d’abril. 18.00 hores. Llotja

  Tres pallassos feroçment tendres i desesperadament divertits. Un homenatge als antics pallassos de circ. Una tragicomèdia sobre la fi d’uns còmics, d’un imaginari col·lectiu. Tres personatges perduts, patètics, maldestres. Com a eco de riures passats. Accés gratuït per a tots els súpers que presentin el carnet Super3 (fins a un màxim de 4 entrades gratuïtes a taquilla) i que vagin acompanyats, mínim d’un adult, que adquireixi la seva entrada (preu general).

  Escargots. Slow Olou. Dissabte, 16 de maig. 18.00 i 20.00 hores. Museu de l’Aigua de Lleida. Espectacle emmarcat en la Nit dels Museus 2020

  Cada vegada que plou els passa. És normal, són mol·luscs gastròpodes i, ja se sap, amb la pluja els quatre tentacles es desperten i es veuen obligats a seguir l’instint: emprendre el viatge i arrossegar la conquilla. I com dos caragols -a poc a poc, com ha de ser- et deixen un rastre de baba sobre les sabates que se’t posa pels porus de la pell i se te n’encomana el bon humor i el surrealisme. Per cert, tots els animals que surten a l’espectacle són pura ficció, menys dos.

  Els preus de les entrades per a aquests espectacles és de 10€, 6€, la reduïda i per als menors de 19 anys 50% de descompte. A més, hi ha un abonament ‘Menú familiar i tots públics’ que comprant entrades per a 5 espectacles l’entrada surt a un preu de 5€. Es pot consultar tota la informació a latemporadalleida.cat/abonaments i a les taquilles dels teatres de la Llotja i l’Escorxador.