“L’Octet de Mendelssohn”, amb la fusió del Quartet Teixidor i el Quartet Altimira, a l’Auditori Municipal Enric Granados

  Aquest dijous, 12 de març, a les 20.30 hores, el Quartet Teixidor i el Quartet Altimira col·laboren per primera vegada per oferir al públic el concert “L’Octet de Mendelssohn”. L’Auditori Municipal Enric Granados acollirà aquesta fusió en el marc de la programació de La Temporada Lleida.

  Durant la primera part del concert, el Quartet Teixidor se suma a la commemoració de l’Any Beethoven 2020 interpretant el Quartet op.18 núm 4. Tot seguit els quartets Teixidor i Altimira col·laboraran per primera vegada per tal d’oferir l’Octet per a cordes op.20 de Felix Mendelssohn. L’obra interpretada és una de les grans obres cambrístiques, composta quan ell tenia només 16 anys i amb una plena vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades. Aquest octet està estructurat entre vuit instruments independents de manera que el joc musical arriba a nivells sublims.

  Les entrades (11 € la general i 9 € la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

  Quartet Teixidor i Quartet Altimira

  El Quartet Teixidor neix al 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les junt a grans obres del repertori quartetístic. Porta el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor nascut a Serós, Lleida.

  El Quartet Altimira va sorgir l’any 2012 format per estudiants del Conservatori de Liceu amb instruments de corda. El Quartet ha estat reconegut i premiat a diferents concursos de música i de cambra internacionals. També han enregistrat per Catalunya Música i per “Radio Radicale” d’Itàlia.