L’Observatori de l’Ebre registra la temperatura més alta d’un mes d’agost

    Els 42,3 graus centígrads dels passat 4 d'agost és el segon valor més alt inventariat en els mesos d'estiu a l'institut geofísic

    L’Observatori de l’Ebre ha registrat rècords de calor en els primers cinc dies d’agost d’enguany. L’onada de calor ha deixat el valor més alt de temperatura mai assolit durant un mes d’agost a l’institut geofísic ebrenc. En concret, el passat 4 d’agost es va arribar a una temperatura màxima de 42,3 graus centígrads. A més a més, és el segon valor més alt de tota la sèrie històrica l’Observatori només superat pels 43 graus centígrads enregistrats el 7 de juliol de 1982. També les temperatures mínimes han estat de rècord amb 26.9 graus centígrads el 5 d’agots, el valor més alt per una temperatura mínima de tota la sèrie de l’espai d’observació meteorològica. L’Observatori de l’Ebre ha destacat també que l’evolució de les temperatures entre l’1 i el 5 d’agost deixa un registres per sèrie amb valors extrems inèdits fins al moment.
    L’Observatori de l’Ebre – Institut Universitari de la Ramon Llull, és una fundació sense ànim de lucre creada el 1904 i dedicada a l’estudi dels fenòmens geofísics i meteorològics.