L’Obra Social ‘la Caixa’ aporta 20.000 € al projecte de Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre

  Una iniciativa que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu d'atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població mes desfavorida de la comarca

  L’Obra Social “La Caixa” ha renovat l’aportació de 20.000 euros per finançar enguany el 50 per cent del projecte Tiquet Fresc, una iniciativa que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població mes desfavorida de la comarca. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat avui a l’ajuntament de Camarles el conveni que regula aquesta col•laboració econòmica entre ambdues institucions.
  La presidenta comarcal ha agraït la col•laboració de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ en aquesta iniciativa solidària i ha remarcat que gràcies a la implicació de l’Obra Social “la Caixa” aquests ajuts poden arribar a un major nombre de famílies del Baix Ebre.
  L’any 2017 aquesta acció solidària va beneficiar 429 famílies del Baix Ebre, 20 més que al 2016. Per municipis, on es van atendre més famílies va ser a Deltebre (109), Roquetes (71), L’Ametlla de Mar (67), Camarles (46), l’Aldea (43), l’Ampolla (41) i el Perelló (23). L’àmbit d’actuació exclou Tortosa que compta amb els seus propis serveis socials.
  El director territorial de CaixaBank, Jaume Masana, ha explicat que col•laboracions amb projectes solidaris com el del Tiquet Fresc són possibles gràcies als clients que l’entitat bancària té al Baix Ebre. “Gràcies a aquests clients podem fer aquesta acció social i estem molt satisfets de fer-ho amb una iniciativa innovadora com és la del Tiquet Fresc”, ha assenyalat.
  Un cop signat el conveni, la presidenta comarcal i el director territorial de l’entitat financera han visitat Germans Marin i Lo Mercadet, dos establiments de Camarles que col•laboren amb el Tiquet Fresc i on han enganxat un nou adhesiu que els identifica com a establiments adherits. A l’acte també hi han assistit el vicepresident comarcal responsable de l’àrea de Serveis a les Persones, Lluís Espinach, el conseller comarcal de Serveis Socials, Carlos Serra, i per part de Caixabank, la directora de Banca d’Institucions i la directora d’Àrea de Negoci a les Terres de l’Ebre, Tatiana Caro i Ingrid Borràs, respectivament.
  El Tiquet Fresc és una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de la pobresa amb productes frescos, per tal d’aconseguir una dieta equilibrada i saludable. El projecte compta amb cinc tiquets d’imports diferents segons el tipus d’aliment: peix (15€), carn (10€), làctics (10€), fruita i verdura (10€) i pa (7€). Aquesta iniciativa es finança amb l’aportació que hi fa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a través del Contracte Programa i a la col•laboració de l’Obra Social “la Caixa”. L’any passat es van destinar a aquest programa 41.050 euros.

  Els destinataris d’aquests ajuts han d’acreditar que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques perquè no tenen ingressos o aquests són insuficients. Un cop feta la valoració, els Serveis Socials de l’ens comarcal determinen seguint criteris objectius l’ajut a concedir. Els tiquets es poden bescanviar en comerços de proximitat adherits al projecte. El 2017 n’hi van haver 68, quatre més que l’any anterior.