Llum verda a la nova adjudicació del contracte del Bicing per deu anys

  Han votat a favor BComú, Grup Demòcrata, Cs, ERC, el PSC i el regidor no adscrit

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts en comissió la nova adjudicació del contracte del Bicing per deu anys a la UTE formada per CESPA (filial de Ferrovial) i PBSC, que es va imposar a l’actual operador, Clear Channel, en el concurs convocat pel consistori. Han votat a favor BComú, Grup Demòcrata, Cs, ERC, el PSC i el regidor no adscrit, mentre que ho han rebutjat PPC i la CUP. La proposta de ‘Pedalem Barcelona’ va obtenir la millor puntuació combinant la vessant tècnica i l’oferta econòmica, xifrada en 162,9 MEUR quan el pressupost total era superior als 220 milions. El contracte planteja un servei que funcioni les 24 hores, amb més bicicletes elèctriques, amb més estacions i amb una major cobertura territorial.
  Durant la mateixa reunió, que ha agrupat les quatre comissions municipals en una sola sessió amb motiu de la campanya electoral, també s’ha aprovat convertir el protocol d’actuació per alts nivells de contaminació en pla d’emergències. Es tracta de fer operatives les restriccions de trànsit per als cotxes més contaminants, així com el reforç del transport públic, en la mateixa línia que quan s’activa l’alerta per neu o per ventades, per exemple. Així ho han avalat tots els grups menys la CUP, que s’hi ha abstingut. Aquest tràmit ha de passar encara pel ple.

  El mateix passa amb la modificació del reglament municipal per introduir l’assistència telemàtica i el vot remot per causa de maternitat, paternitat, embaràs o malaltia greu. Tot just aquest dimarts ha iniciat el seu tràmit amb el vot a favor de tots els grups.

  El que finalment ha decaigut de l’ordre del dia per manca de suports és l’aprovació inicial de l’ordenança de convivència. El Grup Demòcrata va demanar dilluns la seva retirada. El govern ha pres aquesta decisió veient que no tenia els vots suficients per aquest primer tràmit.