Llum verda al projecte d’estacions de recàrrega de vehicle elèctric

  El projecte d’estacions de recàrrega de vehicle elèctric guanya una subvenció de 100.000 € de la Generalitat

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aparcaments Municipals de Tarragona ha aconseguit la subvenció de la Generalitat de Catalunya per al seu projecte d’estacions de recàrrega en el marc del Pla d’Acció per al desplegament d’infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019). El pla d’empresa municipal és instal·lar 4 punts de recàrrega semi ràpida i 2 de ràpida d’accés públic. El projecte  rebut un ajut total de 100.00 € de la Generalitat. Jose Juan Acero –president d’Aparcaments Municipals de Tarragona- afirma que l’objectiu immediat és que “en tots els aparcaments municipals tinguin el seu carregador propi”. Això no obstant, una de les altres qüestions és “anar canviant la flota de vehicles municipals perquè sigui elèctrica”, que s’anirà fent a llarg termini i afegeix que: “la majoria de ciutats europees i espanyoles estan a l’alçada i és un incentiu perquè Tarragona també hi aposti”.

  Un dels requisits més valorats, a més d’estendre la xarxa de recàrrega, era que els projectes permetin avançar en la simplificació del accés a dites estacions, de manera que els usuaris la puguin utilitzar de la forma més fàcil i còmode possible. Per això, totes les estacions d’accés públic que optessin a un ajut haurien d’incorporar un sistema integrat que es pugui utilitzar amb el telèfon mòbil. Això possibilita que l’usuari pugui accedir a la recàrrega -i pagar-la, si és que cal- de manera instantània sense necessitar cap targeta identificativa, “per així facilitar la rotació”, explica Acero, tot i que s’està estudiant perquè també “s’hauria de limitar l’ocupació de l’espai”, afirma el president.

  Les 2 estacions d’accés públic de recàrrega ràpida previstes per Aparcaments seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d’autonomia en menys de 30 minuts. Les 4 estacions d’accés públic de recàrrega semi ràpida projectades tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d’autonomia en 1 hora.

  Aparcaments té previstos els 2 punts de recàrrega ràpida a la Plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l’Arrabassada, i els 4 punts de recàrrega semi ràpida a l’Avinguda Vidal i Barraquer, a Les Gavarres i dos punts a l’Anella Mediterrània.

  Actualment Aparcaments TGN disposa de tres estacions de recàrrega a l’aparcament de Saavedra. Josep Acero, ha remarcat “que l’entrada en servei de les 6 noves estacions de recàrrega posaran Tarragona al mapa de ciutats amigues dels vehicles elèctric”, explica. El projecte d’instal·lació d’aquestes estacions de recàrrega compta amb el suport de la Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean.