Lluís Puig demana a Ros que dimiteixi pel conflicte de les obres de Sixena

    El conseller de Cultura destituït pel govern espanyol diu a l'alcalde de Lleida que si es penedeix i no pensava que el 155 servia per traslladar l'art a l'Aragó, que plegui

    Les lleixes on s'exposaven algunes de les peces d'art de Sixena buides al Museu de Lleida
    El conseller de Cultura destituït en aplicació de l’article 155, Lluís Puig, ha demanat la dimissió de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), pel conflicte de Sixena que ha comportat el trasllat de 43 obres del Museu de Lleida a l’Aragó. En declaracions en una entrevista a la ràdio Ua1, Puig ha dit que si és cert que l’alcalde de Lleida ”es penedeix” i que ”mai hagués imaginat que el 155 serveix per això”, hauria de plegar. Segons Puig, un polític, ”quan es penedeix del que ha fet, dimiteix. En 5 minuts, fa una roda de premsa i presenta la seva dimissió. Jo no em penedeixo d’estar a Brussel·les, i el meu president no m’ha cessat”. Puig també ha defensat que l’adquisició dels béns de Sixena es va fer de manera legal i considera que el trasllat de l’art obre la porta a altres territoris que vulguin impulsar accions similars.
    Segons Puig, el 80 o el 90% del patrimoni cultural dels museus està fet a partir d’espolis de guerra, de robatoris i de col·leccions o de particulars que les han venut o han regalat les peces a canvi de no pagar impostos. És per això que lamenta el trasllat dels béns de Sixena si en aquest cas es van comprar i a més a més hi ha les factures i justificants que ho acrediten.