Lloveras: “Estic tranquil·la perquè no he fet res que en un estat de dret pugui considerar-se un delicte”

    La presidenta de l'AMI recorda que "la llibertat d'expressió i la llibertat d'associació" són "pilars bàsics de qualsevol societat democràtica"

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, no està preocupada perquè el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llanera hagi ampliat la causa que instrueix contra el Govern i els ‘Jordis’ i l’hagi incorporat a la llista d’investigats. “Estic tranquil·la perquè no he fet res que en un estat de dret pugui considerar-se un delicte”, ha assegurat a través del seu compte de Twitter aquest dissabte a la tarda. Lloveras ha recordat que la llibertat d’expressió i la llibertat d’associació” són “pilars bàsics de qualsevol societat democràtica”. La presidenta de l’AMI ha agraït “les mostres de suport rebudes i ha afirmat que se sent “acompanyada”.
    Neus Lloveras, Artur Mas, la secretària general d’ERC i número 2 d’ERC el 21-D, Marta Rovira, l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, i la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya apareixen a l’informe entregat per la Guàrdia Civil al jutge Llarena el passat 15 de desembre i estarien dins el comitè estratègic que assenyalava el document ‘EnfoCATs’, considerat pel jutge com el full de ruta de l’independentisme. En la resolució, Llarena indica que tots ells van “idear i conjuminar el procés de ruptura que s’investiga” i considera que van tenir un paper “destacat i principal”. Apunta que han aportat “suport polític a l’actuació parlamentària” per portar a terme la declaració d’independència”. En condició d’investigats, es poden personar a la causa i tenir accés a les actuacions. De moment, el jutge no els cita a declarar.