Llorenç del Penedès valora positivament el primer Punt Lila durant la Nit Jove de la Festa Major

    No es va haver de fer cap atenció directa tot i que molts joves van demanar informació

    Imatge del punt lila posat a la Festa Major de Llorenç. Foto: Cedida

    La Festa Major de Llorenç del Penedès va comptar per primera vegada amb un Punt Lila durant la Nit jove. El Punt Lila és un espai d’informació i suport per a persones víctimes d’alguna agressió, física o verbal, de caràcter masclista, sexista o LGTBIfòbica, que pugui produir-se en el transcurs de celebracions festives i lúdiques. Durant la Nit del diumenge 11 d’agost es va desplegar a la Rambla Marinada, just al costat d’on es celebrava el Concert Jove. Dues professionals de l’Equip d’Intervenció i Cura de Dones Amb Empenta van estar durant les 5 hores de concert proporcionant informació sobre el Punt Lila i els serveis d’atenció a la dona que hi ha a la comarca.

    Molts joves, noies i nois es van acostar a la carpa instal.lada per informar-se. Igualment les tècniques també es van desplaçar pels voltants del concert on grups de joves feien “botellón” per repartir fulls informatius.

    Des de l’Ajuntament es fa una valoració molt positiva d’aquesta primera experiència i ja estudia repetir-ho en actes i festes futures.