Lleida vetlla per la millora del benestar dels animals de companyia

  Comencen les obres d’ampliació i millora del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia

  L’Ajuntament de Lleida vetlla per la millora del benestar dels animals de companyia del municipi amb diverses iniciatives encaminades a millorar el seu confort i qualitat de vida i a sensibilitzar la ciutadania sobre la tinença responsable dels animals.

  El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat avui l’inici de les obres de rehabilitació i millora de les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) ubicat a la Caparrella, que tenen l’objectiu d’augmentar el benestar i el confort dels animals de companyia. El regidor, ha destacat que, amb aquesta reforma, es dóna un salt important en el servei d’acollida dels animals a Lleida.

  La rehabilitació del centre d’acollida d’animals de companyia es portarà a terme en diverses fases. La primera contempla la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals, uns espais que permetran augmentar les zones assolellades. També està previst ampliar la zona de gats i dotar els espais lliures de més ombra amb la plantació d’arbrat i enjardinament. La segona fase inclou també actuacions als edificis i la creació de circuits o recorreguts de passeig.

  En aquests moments s’està treballant en la construcció de quatre gateres polivalents, una gatera de quarantena i una gatera d’observació, connectades entre sí per una passadís de servei. També s’està treballant en l’ampliació dels boxes dels gossos, incorporant un pati exterior i el cobriment parcial del box amb l’objectiu d’aïllar-lo de la pluja i altres inclemències del temps. El cobriment també evitarà l’estrès dels gossos per visualització frontal i contínua dels gossos ubicats a l’altra línia de boxes.

  El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia municipal és el servei que ofereix l’Ajuntament de Lleida als animals perduts o abandonats al municipi i són rescatats de la via pública. El CAAC vetlla perquè les mascotes custodiades tinguin una estada satisfactòria i estiguin preparades per marxar amb una família adoptant que vulgui donar-los-hi una oportunitat. El CAAC rescata aproximadament entre 250 i 300 gossos abandonats cada any, els quals un terç són recuperats pels propietaris i la resta es donen en adopció directament a famílies interessades o a les protectores amb les que el CAAC té conveni.

  Per afavorir la socialització i fomentar les adopcions, el CAAC Lleida té convenis de col·laboració amb les entitats animalistes de la ciutat. El servei ofereix cuidadors i serveis veterinaris els set dies de la setmana. Actualment hi ha una setantena de gossos i tres gats.

  Nova àrea de gossos als Jardins Jaume Magre

  La Paeria ha iniciat els treballs de construcció d’una nova àrea de gossos als Jardins de Jaume Magre, projecte guanyador del primer procés de pressupostos participatius del barri del Camp d’Esports. El nou parc cupa una extensa àrea de 650 m2 i disposarà de diversos jocs d’agility especialment dissenyats per a l’exercici físic dels animals. L’espai tindrà graves i drenatges i reg perimentral amb aspersors pel rentat de l’espai. La nova àrea es tancarà amb tanca metàl·lica i disposarà d’un vestíbul de doble porta. També s’instal·larà una font i un abeurador per a gossos, bancs i papereres.

  El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat avui les obres, que finalitzaran el proper mes de juny. El responsable d’urbanisme ha recordat que Lleida ja disposa, en aquests moments, de diversos espais tancats per a animals al Parc de Santa Cecília i a la plaça Maria Mercè Marçal. També s’està treballant en el projecte per construir una altra àrea de gossos tancada, en aquesta ocasió situada als Jardins Primer de Maig a la Mariola.

  Cal destacar que actualment hi ha censats a Lleida uns 10.685 mascotes entre gossos, gats i altres animals minoritaris.

  Nova campanya publicitària per fomentar les adopcions i evitar l’abandonament de mascotes

  La Paeria ha posat en marxa una nova campanya publicitària per fomentar les adopcions i evitar l’abandonament de mascotes, atès que cada any es detecta un augment dels abandonaments durant els mesos previs a les vacances d’estiu. La campanya pretén conscienciar els propietaris de mascotes però, també, els futurs propietaris, del fet que existeixen alternatives a l’abandonament.

  La iniciativa es difondrà fins al mes de juliol amb flyers adreçats als propietaris d’animals de companyia del municipi de Lleida, vinils en centres veterinaris i edificis municipals, cartells i flyers en clíniques veterinàries, protectores i centres educatius i a través de xarxes socials i falques de radio, entre altres.