Lleida respon a la crida de la Nit dels Museus

L’alcalde Fèlix Larrosa, un dels centenars de lleidatans que secunda la iniciativa i visita els equipaments culturals de la ciutat que obren portes fins a mitjanit

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge cedida

Els museus i equipaments culturals de la ciutat de Lleida celebren conjuntament per dotzè any consecutiu la Nit dels Museus i obren les portes de forma gratuïta fins a mitjanit, oferint una gran diversitat d’activitats adreçades a tots els públics.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, i la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, han volgut participar en aquesta iniciativa i han estat dels primers a visitar el Museu d’Art Jaume Morera, un dels nou equipaments de la ciutat que hi col·laboren.

En aquest museu, Larrosa i Parra han visitat l’exposició ‘Inventari general’, una mostra sobre les col·leccions del Museu, i han participat en la instal·lació interactiva ‘Cançons visuals’, de Xavi Bové. Aquest muntatge pretén crear un vincle entre les cançons i les seves representacions visuals, personalitzat per a cada visitant i realitzat en directe. Una experiència en què el visitant se sentirà com un director d’orquestra de pinzells virtuals, i en què es podrà endur la seva obra impresa un cop acabada la interpretació.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa, nascuda a França i en la qual participen museus d’arreu. S’emmarca en la celebració del Dia internacional dels Museus, el 18 de maig, que enguany té com a lema “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM).