Lleida programa 59 propostes culturals amb motiu del Dia Internacional de les Dones

  S’iniciaran l’1 de març amb la presentació d’un llibre d’Imma Ojer i es perllongaran tot el mes, fixant-se l’acte institucional i la lectura del manifest el dia 8, a la plaça 8 de Març

  L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques igualtat, ha presentat el programa unitari d’actes entorn del Dia Internacional de les Dones 2019, que inclou 59 propostes de caràcter reivindicatiu, formatiu, cultural i lúdic, 13 més que el darrer any, que tindran lloc entre l’1 de març i el 2 d’abril. Són actes organitzats per l’Ajuntament i per 36 entitats de la ciutat i tots ells oberts a la ciutadania.

  La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques per a la Igualtat, Sara Mestres, ha manifestat que malgrat que la diada del 8 de març de l’any passat passarà a la història per la mobilització sense precedents per la igualtat de gènere en tots els seus vessants, enguany cal continuar incidint en les mateixes reivindicacions per aconseguir aquesta plena igualtat anhelada de la dona del segle XXI.

  Entre les activitats que l’Ajuntament de Lleida ha programat per tot aquest mes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, cal destacar l’acte institucional del divendres 8 de març, a les 11 del matí, a la plaça 8 de Març, on es farà la lectura del manifest de la diada.

  El 12 de març, en el Saló de Sessions de la Paeria, tindrà lloc el lliurament del XII Premi Mila de Periodisme a la Igualtat de Gènere; mentre que l’endemà, dia 13, durant tot el matí, se celebrarà la jornada Dones i Emprenedoria, a l’Auditori Municipal Enric Granados.

  Per una altra part, a la Sala 1 del mateix Auditori, el 28 de març, hi haurà una desfilada dels tallers de costura de les entitats de dones, organitzada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida.

  En col·laboració amb altres entitats i institucions ciutadanes, mitjançant el Centre d’Informació i Atenció a les Dones – Casal de la Dona, l’Ajuntament de Lleida també promou altres actes com el del 14 de març, programat a través de l’Activa’t al Casal, on es farà un reconeixement a Montserrat Canals, dins del taller Anònimes. En aquest es compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i la Vocalia de Dones del Clot de les Granotes.

  Assenyalar també la xerrada-taller ‘Lideratge femení’, a càrrec d’Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, que tindrà lloc el 20 de març, a les 6 de la tarda, i que està organitzada per l’Associació Mujeres en Igualdad-Dones en Igualtat.

  Per la seva part, el 26 de març, Sílvia Puertas, cap de la UT de Polítiques d’Igualtat dissertarà sobre ‘Què puc fer jo davant una situació de violència masclista?’, en una xerrada organitzada pel Centro Latinoamericano.

  El primer dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de les Dones començarà el pròxim divendres, al Centre Cívic de Balàfia, amb la presentació del llibre d’Imma Ojer ‘El no ja el tens’, i el darrer serà el 2 d’abril, amb un homenatge a les dones de més de 75 anys del barri Instituts-Sant Ignasi, al local veïnal.