Lleida potencia l’enjardinament dels espais urbans amb la plantació de flors i arbustos en mitjanes de carrers

  El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa ha visitat avui la primera "Mitjana florida", que s'està plantant a l'avinguda Onze de Setembre

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Lleida ha iniciat el projecte “Mitjanes florides” amb l’objectiu de donar color a les mitjanes d’alguns carrers de la ciutat amb la plantació d’arbustos i flors. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat avui la prova pilot que s’està duent a terme a l’Avinguda Onze de Setembre, on s’estan plantant un total de 3.714 unitats d’arbustiva, la major part amb flors.

  El responsable de Medi Ambient de la Paeria ha explicat que la proposta es basa a crear una línia verda amb flor al llarg de la mitjana que serveixi com a divisòria dels diferents carrils de circulació. D’una banda, la Paeria segueix apostant per fer de Lleida una ciutat més verda i donar un major confort i qualitat de vida als seus ciutadans i ciutadanes i, de l’altra, s’intenta evitar que els vianants travessin els carrers per llocs on no hi ha pas de vianants que poden ser perillosos, amb aquestes plantes com a barrera.

  L’actuació s’ha iniciat en el tram que van des de la rotonda de Joc de la Bola fins a la de l’Avinguda de Doctor Fleming, on també està previst habilitar un nou pas de vianants elevat a l’alçada de la passarel·la sobre les vies del tren. La setmana que ve s’abordarà el tram que va des de la rotonda de Roda d’Isàbena fins a la Plaça Europa i en un futur es plantejarà el que queda entre la rotonda de Doctor Fleming i la de Roda d’Isàbena. En el futur es plantejarà de dur a terme actuacions similars en mitjanes no transitables com aquesta.

  L’actuació, a càrrec d’Agrotècnica del Segrià, s’allargarà unes dues setmanes.