Lleida potencia l’educació en el lleure i la conciliació familiar amb els casals d’estiu municipals

  El Bosc Urbà de Balàfia acull enguany diverses activitats esportives dels participants a Esportmania

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor del barri de Balàfia, Joan Gómez, i la regidora d’Educació, Rosa M. Salmeron, han visitat aquest matí les activitats d’educació en el lleure que es realitzen al Bosc Urbà de Balàfia en el marc d’Esportmania.

  El paer en cap ha explicat que la l’oferta educativa d’estiu que ofereix la Paeria, on hi participen més de 3.000 nens i nenes, omple d’activitats de lleure quinze equipaments municipals arreu de la ciutat. Ros ha explicat que l’Ajuntament de Lleida manté una oferta de places similars a l’any passat perquè està bastant adaptada a la demanda, tot i que si es detecta un augment de les necessitats de les famílies es pot estudiar l’ampliació de les activitats.

  Per la seva banda, la regidora d’Educació, Rosa Maria Salmerón, ha destacat com aquests casals són una forma de facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral dels pares, que sovint treballen durant l’estiu, i aprofitar el temps de lleure per seguir treballant en la seva educació.

  Els casals d’estiu de l’Ajuntament de Lleida, Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania donen feina aquest estiu a 108 monitors, que són els encarregats d’atendre als més de tres mil nens que participen en aquests programes en diferents torns durant els mesos de juliol i agost.

  El programa “Esportmania”, que inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, arriba enguany a la seva 38a edició. Les estades esportives, que s’adrecen a nens i nenes entre 4 i 14 anys, ofereixen propostes molt variades entre les quals hi ha jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet o busseig, entre altres. També es fan cursets de natació de 3 a 8 anys (grups per separat de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys).

  Enguany es repeteix l’activitat “Avui ens visita…”, en què els/les esportistes i entitats més reconeguts/des de la ciutat visiten les diferents estades esportives i participen de les activitats que es realitzen a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat/da.