Lleida celebra el Dia de la Ciutat a la Fira de Sant Miquel

    El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte, amb la hissada de la bandera i l’ofrena floral a l’estàtua de l’alcalde Fuster

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La 64a Fira Agrària de Sant Miquel i 33è Saló Eurofruit ha acollit, com és tradicional, el Dia de la Ciutat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit la hissada de la bandera de la ciutat, que s’ha fet a l’entrada del recinte firal i acompanyat dels membres de la Corporació Municipal. La comitiva s’ha traslladat a l’estàtua de l’alcalde Fuster, ubicada als jardins dels Camps Elisis. L’escultura va ser inaugurada el 1919, obra de Miquel Blay, en memòria de qui va ser alcalde de la ciutat Manuel Fuster, els anys 1842 i 1859-1862. El 2014 es va descobrir una placa per la restauració de l’obra. Entre altres, Fuster va destacar per fer la modernització de Lleida amb diverses actuacions urbanístiques, que contribuïren a la millor en comoditat, higiene i embelliment de la ciutat; amb l’arribada del ferrocarril i altres comunicacions, o la transformació de la morfologia de la ciutat amb el Pla Fontseré.

    L’alcalde, amb el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha visitat el recinte firal amb els membres de la Corporació, així com amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, amb qui aquest matí s’ha signat l’acta d’Agermanament entre ambdues poblacions.

    En el marc de la Fira, i com cada any, també s’ha fet la tradicional recepció a la junta de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, ha saludat els representants de les diferents cases regionals, que han participat en la trobada, encapçalada pel president de la Federació, Cosme García.