Lleida aposta per la salut i celebra una conferència sobre mindfulness i resiliència

  El professor Ronald D. Siegel ofereix dijous la xerrada, organitzada per la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones a la Sala Jaume Magre.

  Imatge extreta del web http://www.aemind.es/asociacion/ronald-siegel/

  La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha organitzat la conferència “Mindfulness i compassió: cultivant la llibertat i la resiliència”, que impartirà el professor Ronald D. Siegel. L’acte es farà el dijous 8 de novembre, a les 19 h, a la sala Jaume Magre (c/ Bisbe Torres, 2),  i la inscripció per assistir-hi està oberta fins al mateix dijous a les 14 h.

  El mindfulness o atenció plena permet, a través de l’entrenament amb diferents tècniques, centrar l’atenció en allò que es viu sense judicis i amb una acceptació activa. La compassió, partint d’un significat més ampli com capacitat d’acció genuïna per intervenir en el dolor i patiment de les persones, facilita acollir allò que s’experimenta des de l’autocura i el vincle solidari amb els altres.  Les pràctiques de mindfulness o atenció plena i les de compassió es poden aplicar a diverses disciplines, aconseguint potenciar les capacitats individuals i millorar l’atenció i el benestar de les persones.

  Ronald D. Siegel és professor assistent clínic de psicologia a la Harvard Medical School, on ha ensenyat durant més de 30 anys. És practicant de mindfulness des de fa anys i formador i membre del comitè directiu de l’Institute for Meditation and Psychotherapy. Ensenya a nivell internacional sobre l’aplicació de la pràctica del mindfulness en psicoteràpia i altres camps, i manté la seva pràctica clínica privada a Lincoln, Massachusetts. També és autor de diversos llibres sobre el tema

  Per a més informació, es pot consultar el web de la Regidoria, al telèfon 973 700 359 de l’Oficina Tècnica del Pla Local d’Inclusió o al correu plalocalinclusio@paeria.cat.