Podem a Lleida anuncia una dimissió en bloc per irregularitats a la cúpula

    El consell municipal parla d'anomalies a la cúpula i assegura que "Podemos ens aplica un 155 al més pur estil dictatorial"

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La secretària general de Podem a la ciutat de Lleida, Eva Abancens, i la resta de membres del consell municipal de la formació han anunciat que dimiteixen en bloc i es donen de baixa del partit. A través d’un comunicat que han penjat al seu compte de Twitter i d’un vídeo a Youtube, la direcció de la formació lleidatana carrega contra el que considera “irregularitats a la cúpula” del partit. En aquest sentit, critiquen que Podemos s’hagi convertit en un “sistema piramidal” que “va cessar la comissió de garanties per no garantir el que Pablo Iglesias i Pablo Echenique desitjaven”. Per això, asseguren que Podemos els aplica “un 155 al més pur estil dictatorial” i ho fa “emmirallant-se en el règim repressor que patim avui a l’estat espanyol”.

    Al text, el consell municipal lamenta que el partit de Pablo Iglesias hagi esdevingut una “estructura vertical allunyada del sistema assembleari que el va crear”. Insisteixen que la manera d’actuar de la cúpula és “com en tots els règims autoritaris, amb pactes de despatx”. A més, afegeixen que marxen “amb la pena i el dolor que donen la mà a la decepció de qui està a punt d’acaronar el cel amb totes i per totes”. Finalment, el comunicat acaba amb un missatge directe a Pablo Iglesias: “Porque no, Pablo no, porque ni el cielo ni las instituciones se toman por asalto“.

    La decisió de la direcció de Podem a la capital del Segrià arriba una setmana després de l’anunci de la dissolució del cercle del partit en l’àmbit de les comarques de Lleida també al·legant “actitud autoritària” d’Iglesias i Echenique.