Linyola declara un brot descontrolat amb més de 60 positius i 120 aïllats

  S'estudia no aplicar la flexibilització de mesures aprovades pel Procicat de cara al cap de setmana

  L’Ajuntament de Linyola (Pla d’Urgell) ha declarat un brot “descontrolat” de covid-19 amb més de 60 positius i 120 persones en aïllament domiciliari. Dissabte ja es va alertar d’un brot important al municipi amb 35 casos positius. Ara avisen que la virulència d’aquest brot és la més forta detectada mai fins ara al poble, de poc més de 2.600 habitants, amb l’índex de contagi més alt de tot Ponent. S’està estudiant no aplicar la flexibilització de mesures aprovades pel Procicat de cara al cap de setmana, amb el canvi de restricció de mobilitat municipal a mobilitat comarcal. Aquest dimarts ha calgut tancar el consultori mèdic per un cas entre els facultatius. Totes les urgències i consultes han estat derivades al CAP de Mollerussa.

  Fins al 24 de desembre es tanquen zones esportives, de jocs infantils i la llar d’infants, l’edifici Pau Casals, l’edifici Cal Formiguera i a l’Ajuntament s’ha restringit l’accés al públic amb atenció només de forma telefònica. Pel que fa a la llar d’infants, es mirarà d’atendre els casos amb dificultats de custodia concrets i justificats. El col·legi també està adoptant mesures de contenció i la biblioteca només farà servei de préstec individualitzat.

  Des del consistori s’ha fet una crida a restringir al màxim la mobilitat, a no sortir de casa si no és estrictament necessari o per raons de treball. En aquest sentit, es demana evitar les trobades i reunions fora del nucli familiar més estret i sobretot protegir les persones més vulnerables.

  D’altra banda, han quedat suspesos els actes previstos per la Marató de diumenge, a excepció del sorteig que ja era previst fer-lo sense públic i retransmès per xarxes.

  El campus esportiu ha quedat suspès almenys fins al dia 24. També s’intensificarà el patrullatge policial a partir d’aquest dimarts i es mobilitzaran agents cívics per insistir en les mesures d’autoprotecció. L’Ajuntament també articularà de nou el grup de voluntaris per si qualsevol persona requereix aliments o bens de primera necessitat.