L’Institut Gabriel Ferrater obté un Segell Label “France Éducation”

Aquest institut és l’únic centre de Catalunya que ha obtingut un Segell de qualitat en l’ensenyament del francès

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'uns estudiants

Aquest centre de Reus ha estat distingit amb el Label “France Éducation”, que el Ministre d’Afers Exteriors de França atorga a centres d’ensenyament, seleccionats arreu del món; són centres que ofereixen un ensenyament de la llengua i de la cultura franceses amb la màxima qualitat i excel·lència, oferint l’ensenyament d’altres matèries en aquest idioma.

Dilluns dia 21, a les 12 del migdia, representants de l’Ambaixada francesa, del Departament d’Educació, de l’Ajuntament i de membres de la comunitat educativa assistiran a la concessió del guardó Label France Éducation a l’Institut Gabriel Ferrater i Soler.

Amb més de 300 centres arreu del món, l’Institut Gabriel Ferrater és l’únic centre de Catalunya distingit amb el Label France Éducation perquè :

  • Ofereix la llengua francesa com a primer idioma i, com a segon idioma, des de primer d’ESO fins al Batxillerat.
  • Aquest institut és un centre d’examen DELF des de 2014. Cada any presenta entre 40 i 50 alumnes al Delf A2, B1 o B2. Al llarg d’aquests anys, el 100% dels alumnes han assolit les proves. A més, una de les professores està habilitada per a fer exàmens DELF.
  • Aquest institut és centre pioner en la implantació del Batxibac a l’Estat espanyol des de 2010. Al llarg dels anys, tots els alumnes inscrits a les proves han aconseguit resultats d’èxit. Com a alumnes de doble títol, molts alumnes continuen estudis superiors a França.
  • Algunes classes han participat en diversos projectes : el Projecte PELE, (Pla Experimental de Llengües Estrangeres) , GEP (Grup experimental per al plurilingüisme) i d’altres, etc.
  • La llengua oral ocupa un lloc rellevant dintre de l’aprenentatge. Durant aquests anys s’ha participat amb èxit en programes de ràdio en francès, concursos de teatre, de declamació, etc.
  • El centre proposa activitats d’immersió lingüística a tres nivells : en primer lloc, viatges a França a partir de segon d’ESO i intercanvi a Batxillerat; en segon lloc, mobilitats a diversos llocs de França i del Quebec; en tercer lloc, a l’estiu els professors ajuden les famílies a trobar colònies d’estiu, cursos i intercanvis personals.
  • La formació del professorat és constant i en diversos àmbits (noves tecnologies, competències, GEP, Batxibac i Batxillerat internacional).