L’Institut Gabriel Ferrater obté un Segell Label “France Éducation”

Aquest institut és l’únic centre de Catalunya que ha obtingut un Segell de qualitat en l’ensenyament del francès

Imatge d'arxiu d'uns estudiants

Aquest centre de Reus ha estat distingit amb el Label “France Éducation”, que el Ministre d’Afers Exteriors de França atorga a centres d’ensenyament, seleccionats arreu del món; són centres que ofereixen un ensenyament de la llengua i de la cultura franceses amb la màxima qualitat i excel·lència, oferint l’ensenyament d’altres matèries en aquest idioma.

Dilluns dia 21, a les 12 del migdia, representants de l’Ambaixada francesa, del Departament d’Educació, de l’Ajuntament i de membres de la comunitat educativa assistiran a la concessió del guardó Label France Éducation a l’Institut Gabriel Ferrater i Soler.

Amb més de 300 centres arreu del món, l’Institut Gabriel Ferrater és l’únic centre de Catalunya distingit amb el Label France Éducation perquè :

  • Ofereix la llengua francesa com a primer idioma i, com a segon idioma, des de primer d’ESO fins al Batxillerat.
  • Aquest institut és un centre d’examen DELF des de 2014. Cada any presenta entre 40 i 50 alumnes al Delf A2, B1 o B2. Al llarg d’aquests anys, el 100% dels alumnes han assolit les proves. A més, una de les professores està habilitada per a fer exàmens DELF.
  • Aquest institut és centre pioner en la implantació del Batxibac a l’Estat espanyol des de 2010. Al llarg dels anys, tots els alumnes inscrits a les proves han aconseguit resultats d’èxit. Com a alumnes de doble títol, molts alumnes continuen estudis superiors a França.
  • Algunes classes han participat en diversos projectes : el Projecte PELE, (Pla Experimental de Llengües Estrangeres) , GEP (Grup experimental per al plurilingüisme) i d’altres, etc.
  • La llengua oral ocupa un lloc rellevant dintre de l’aprenentatge. Durant aquests anys s’ha participat amb èxit en programes de ràdio en francès, concursos de teatre, de declamació, etc.
  • El centre proposa activitats d’immersió lingüística a tres nivells : en primer lloc, viatges a França a partir de segon d’ESO i intercanvi a Batxillerat; en segon lloc, mobilitats a diversos llocs de França i del Quebec; en tercer lloc, a l’estiu els professors ajuden les famílies a trobar colònies d’estiu, cursos i intercanvis personals.
  • La formació del professorat és constant i en diversos àmbits (noves tecnologies, competències, GEP, Batxibac i Batxillerat internacional).